5 Haziran 2007

Havuç Ve Kırmızı Biber Salatası

Birazda salata tarifi vermek istedim. Bu tarifler benim favorilerim arasındadır. İkisinin yapımıda hem zahmetsiz hemde maliyeti çok az.
HAVUÇ SALATASI:

İstediğiniz kadar havuç. Bir güzel rendeliyoruz ve sıvıyağda biraz sote ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz ve bu arada torba yoğurdu ve mayonezi karıştırıyoruz. Oran sizin isteğinize kalmış. Ama yoğurdu daha fazla eklerseniz daha lezzetli oluyor. Bu karışıma dövülmüş sarımsak ve dövülmüş ceviz ekliyoruz. Arzu ederseniz içine birazda dereotu ekliyebilirsiniz. ama bizde pek sevilmez dereotu. Sıvıyağda sotelediğimiz havuçlarıda ekliyoruz. Soğuması ve dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletiyoruz ve servis yapıyoruz.


KIRMIZI BİBER SALATASI:


Önceden fırında veya ocak üzerinde közlediğimiz Etli Kırmızı Biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz. Ben yazın biberleri fırında közlerim. Çekirdekleriniz çıkartıp, kabuklarını soyar ve bir yemeklik olarak buzdolabı poşetlinin içinde derin dondurucuya koyarım. Bu salatayı veya biber kızartması yapacağım zaman büyük kolaylık oluyor. Elimin altında hemen hazır.

Ufak ufak doğradıktan sonra, sarımsaklı torba yoğurdu ve biraz mayonezle karıştırdıktan sonra servise hazır. Biberleri közlemek zor geliyor diyorsanız hazır közlenmiş biberleride kullanabilirsiniz. Kavanozdaki sıvıyı iyice süzdürüp içinde olan sarımsaklarıda kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun hepinize.

2 yorum:

Selen dedi ki...

harika gorunuyorlar ikiside,hemen deneyecegim,elinize saglik

Açalya dedi ki...

Ben bu havuc salatasini yedim Asli'nin elinden, superdir...