1 Haziran 2007

İskender Efendi Konağı


Geçenlerde Bursa'ya gittik ve tesadüf eseri burada yemeğimizi yedik. Burası Bursa Botanik park içinde yer alan İskender Efendi Konağı.

Kısaca şöyle anlatılıyor. Üçüncü kuşak torun Süleyman oğlu Yavuz İskenderoğlu'nun, 1996 senesinden 26 Temmuz 2003'e kadar süren 6 yıllık bir emek ürünü olan Kebapçı İskender'in Botanik Projesi iki ana yapıdan oluşmaktadır. Bu yapılardan birincisi 19.yy Kayhan Çarşısı'ndaki kebapçı dükkanının aynısı baz alınarak yapılan "Kebapçı İskender Dükkanı", diğeri ise 17.yy. İskender Efendi Konağı'nın o dönemin malzeme ve yapım usulüyle yeniden yapıldığı "İskender Et Lokantası"'dır.

Yediğim en lezzetli Kebaptı diyebilirim. Fiyatıda çok makul.Yemeğimizi yedikten sonra konağı gezdik. Yukarıda görülen masanın bana hissettirdiği ise, sanki Atatürk ve silah arkadaşları biraz sonra gelecekler ve orada yemeklerini yiyecekler. Yukarıda masanın yaklaşık yarısı görünüyor. Konak bir Müze Restaurant.
Öyle güzel bir yapı ki sizi o yıllara götürüyor sanki. Çektiğim tüm fotoğraflar bu konağın içinden.

İşlemeleri çok beğendim.




Toplantılar için eşsiz bir yer.



Yemeğimizi, konağın bahçesinde güller arasında yedik. Markalaşması konusunda tamamen hak verdim. Her yerde İskender diye satılan Kebaplar ile arasında çok büyük fark var.


Eğer günün birinde yolunuz Bursa'dan geçerse; benden sizlere tavsiye, yemek molanızı mutlaka ve mutlaka burada verin. Ortam süper. Hele birde eski konaklardan hoşlanıyorsanız. Ama Botanik Park'ın içinde yer alan İskender Efendi Konağı'nda.

10 yorum:

Selen dedi ki...

Harika bir yere benziyor.Eminimki yemeklerde bir o kadar guzeldir.Arada birde memleketimden manzaralar yollayinda bu hasreti azicik azaltsin.
Afiyet olsun yemekler icinde...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

bursa'ya yolumuz düstügünde degil, sirf bu konak icin bile gidilir, gercekten cok güzel, ne iyi etmissin, bize de anlatmissin!

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir yermiş. Tanıttığınız için teşekkür ederim. :)
Ayrıca çok geçmiş olsun. Umarım kulağınız şimdi daha da iyileşmiştir.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Bursaya en kısa zamanda gıtmek şart oldu.Zaten arkadaşlarda ne zamandır çağırıyordu.Dogrusu herşeyı çok guzel anlatmıŞIN.Kulağın umarım daha iyı olmuştur.Sana guzel bır hafta dılıyorum.

BALDAN TATLI dedi ki...

Hemde ne güzel. Burada sizlere anlattıklarım sadece yarısı. Hele bu konağın bulunduğu botanik parkını görseniz bayılacaksınız eminim. Hepinize teşekkürler.. Mutlaka gidin görün bu konağı. Haa yemek alternatifiniz fazla yok sadece İskender Kebap unutmayın emi. Sevgiyle kalın hepiniz..

loungetime dedi ki...

Eskiden okulla falan en azından tarihi mekanları gezebilirdik. Şimdi her şeyden ne kadar soyut olduk.
Sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Bursa'ya en son geçen yıl gittik. Dönerini çarşı içinde bir yerde yedik. Oranın da adı İskender di. Ama konak falan değildi. İşte gittiğim yerlerde böyle yerleri gezmek istiyorum ben ama kimse bahsetmedi bu güzel konaktan. Bir dahaki gidişimde ben de gezeceğim inşallah. Çok güzel fotoğraflar çekmişsin. Paylaşımın için teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

İskender Efendi Konağını sanırım çok iyi bilenlerdenim, adım atar atmaz zaten büyülü bir dünya başlıyor, konakta birde Kebapçı İskender Yavuz İskenderoğlu kısmında İskender yemelisinizki canım çekti :)) sevdklerinizi götürüp gezip dolaşabilecek ender mekanlardan mükemmler bir sürpriz ve hediye olabilir bursaya gelen misafirlerinizi gezdirmekl için

Adsız dedi ki...

Milanoda moda günleri düzenlenir, Botanik Park İskender Efendi Konağında Kebapçı İskender Günleri Düzenlenir...

Adsız dedi ki...

Milanoda moda günleri düzenlenir, Botanik Park İskender Efendi Konağında Kebapçı İskender Günleri Düzenlenir...