9 Ekim 2007

YETER ARTIK



Şırnak'ta şehit edildiler. Şehit edilen tüm ailelerin ocakları yanıyor. Sadece onların mı?Bu ülkeyi seven, bu ülkede yaşamaktan mutlu olan ve en önemlisi yüreklerinde Allah korkusu ve sevgisi olan her canın yüreği yanıyor. Nereye kadar? Ne zaman bitecek yada bitirilecek? Canlar daha ne kadar yanmaya devam edecek?


Bir terörizmdirki bitmedi bir türlü. Bitirilemedi. Nasıl bir olaydır ki akla ve mantığa sığmaz. Başladığı günden itibaren sonu getirilemez.

Bu kadar zor mudur bu harekata karar verebilmek. Türkiye Cumhuriyeti bu şehitler için daha ne kadar bekliyecek? daha kaç tane ocak yanacak, elle tutulur bir şeylerin olabilmesi için?


Erkek evlat yetiştiriyorum. Bana dediği tek şey "anne ben askere gitmek istemiyorum. Çünkü orada hep ölüyorlar. Ben ölmek istemiyorum." Bunu söyleyen benim 5.5 yaşındaki oğlum. O kadar çok görüyor ki televizyonda şehit haberlerini. Sanıyor ki askere giden herkez ölecek. Anlatmaya çalışıyorum dilim döndüğünce." Askere giden her erkek evlat ölmez oğlum, vatan kutsaldır, korunması gerekir"

Artık bir şeyler yapılsın. Artık şehit cenazelerinde yürekler yanmasın.

VATAN BÜTÜNDÜR BÖLÜNMEZ

Not:
Yukarıdaki banner buna uygun olsun istedim. Bu postu okuyanlardan ricam, kendi bloglarında da şehitlerimizden bahsetmeleri. Yani bir nevi blog hareketi. Bakalım biz blogçular neler yapabileceğiz yazılarımızla. Ne hissediyorsanız , iki cümle de olsa bahsedin. Hepinize kolay gelsin.

29 yorum:

Gamzeli dedi ki...

Keşke bizlerin düşündüğü gibi başımızdakilede düşünse evet, yatcak yer askerlik yeri bu kardeşlerimizde yatarken şehit düştü zaten, erdoğan görsün acaba yatacak yermi, çok sinir oluyorum, artık bişeyler yapmanın zamanı geldide geçiyor ama kimin umrunda, olan ana kuzucuklarına oluyor :(((((((((

es dedi ki...

3 gündür çok kez bunları gündeme getirmeye çalıştım blogumda ama biliyorum ben yazmaya başladıgımda topa tutuyorum herkesi,benim gözümde kimsenin dokunulmazlığı yok çünkü..
baldan tatlım eline diline saglık..
Allah'ım daha fazla canlar yanmadan kurtar bizi bu illetten..başımızdakilere akıl ver,askerlik yatmak yeridir diyen o adamı gaflet uykusundan uyandır Allah'ım..görsünler artık bütün halkın gördüğü gerçekleri..

uykucu dedi ki...

of ya yıllardır çözüm bulunamadı gitti ben en çok buna kızıyorum bu kadar zormu canları kurtarabilmek,biz evlatlarımızı askerde ölsünler diyemi doğurup büyütüyoruz.biraz siyasi oldu ama öyle vatan sağ olsun kesmiyor beni.o anaların yerinde olmak istemem.benim 3.5 yaşındaki oğlum bile akşam tv yi kapattı ağlayanlara dayanamayıp ..

anemon dedi ki...

bir seyler yapılsın artık ya bir ana olarak pravakatörlük yapıp tvlere çıkıp haykırmk geliyor hapise atarlarsa atsınlar yeter ya ana kuzularına bir saygı bile görmüyorlar medt-yadan yuh artık yuh
onlar ananın yüreğini onları nasıl büyüttüğünü anlayamazlar

renkler dedi ki...

Çok acı... Askerlik gibi kutsal bir görevi gerçekleştiren o genç insanlardan ne istiyorlar anlamıyorum. Küçücük çocukları korkutabilirler belki ama bu milleti parçalayamayacaklar. Asla. Gerekirse ben de savaşırım.

ayci dedi ki...

birseyler yapilsin evet...ama nerden baslamamali?

basbakanin oglunu oraya göndermeli ilk bas...neyse politikaya fazla girmek istemiyorum - tepem atiyor!

Adsız dedi ki...

Bizde sizlere katılıyoruz aynı üzüntüyü paylaşıyoruz.üç tane teröriste koskaca Türkiye'yi nasıl teslim ederler anlamıyoruz.

Sanem dedi ki...

Bugun Sırnak'ı aradık, bir asker çıktı heyecanlı sesiyle. Hem bassaglıgı dıledık, hem yalnız degılsınız dedık, herkes aramalı aslında, moral vermeli.
0486-2166500 Sırnak sınır tumen

Gamzeli dedi ki...

Hayırlı bayramlar...

gülizar dedi ki...

Artık dur demek için sesimizi yükseltmeliyiz.Artık yürekler yanmasın analar ağlamsın...

Selen dedi ki...

Oncelikle harika bir konuya deginmissin canim,bende yazacagim bunu en kisa zamanda,Allah hepsine rahmet eylesin gariban askerciklerin,hafta sonu milli takim siyah forma ile mac yapacakmis galiba bunun icin.Buna dur denmeli ama nasil vede kim demeli.Tayyip'in oglunuda Sirmak'a yollayip harekata gondermek lazim ilk hareket olarak.
Biz bunlari siradan halk olarak dusunebiliyoruzda elinde bunlarla savasma gucu olan devlet adamlari neden gormuyor sadece seyrediyor ben anlayamiyorum...

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzur dolu bir bayram diliyorum....
Selam ve sevgiler....

loungetime dedi ki...

İnan o resimleri görünce içim parçalandı. Hepside o kadar genç ki.
Benim kız kardeşimin eşide subay ve şu an diyarbakır*dicle de görev yapıyor. bizim de yüreğimiz sürekli onlarda Allah korusun.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Baldan tatlim,
Ne kadar guzel bir konuya deginmissin, bende okudugum zaman sok olmustum, allahtan ailelerine sabir diliyorum, umarim birileri seslerimizi duyarda bu konuyu kokunden halleder.

Bu arada, Iyi bayramlar diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

zeya dedi ki...

Bu dönemde hepimizin duyarlı olması lazım. Artık yeter demekte çok haklısın. Buna bir çözüm bulunmalı

CeRoXiMo dedi ki...

Blogumda bu konuya elim gitmiyor bir türlü. Şu anda da titriyorum zaten. Bu gün NTV de bir profesörü dinledim. Diyordu ki ''15 askerimizin aynı anda şehit düşmesi mi gerekiyordu birşeyleri başlatmak için'' Siyasetçiler için bu konu artık olağan olmaya başlamıştı sanırım. Bizim ülkemizin kaderidir- şehitler- diye bilinçaltlarına yerleşmişti. Hatta halkın büyük bir kesimi için de aynı şeyi söyleyebilirim. Artık olağandı...ta ki 15 MEHMET imizi birden kaybedene kadar. Aynen ermeni soykırımı yasa tasarısı için ermenilerin yıllardır uğraştığını gözardı etmemiz gibi. Yumurta kapımıza gelince tepki verir olduk...Tepkisizliğimizin bedelini ödüyoruz şu anda. Böyle devam edersek de daha büyük bedeller ödemeye devam edeceğiz.

anemon dedi ki...

HEPİMİZ BARNERLERİMİZİ DEĞİŞTİRLİM ARTIK BU İŞE BAS KALDIRMAK LAIM YETER DİY ORUM
Ramazan Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunu
z katlı,
sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun...

NiNo dedi ki...

cok burukta olsa bayraminizi kutlarim :( sehitlerimize Allah tan rahmet diliyoruz

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

öfkeli yüreğimle ,bayramını kutluyorum...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ah yavrucaklar.. ciğerlerimizi yakıp ta gittiler. Allah bir daha yaşatmasın ve bu olanlara birileri dur desin artık..

karamelize dedi ki...

baldan tatlı,
hepimizin acısı büyük...keşke bu satırları yazmak zorunda kalmasaydık ve onlar da keşke bu bayram sabahında analarını, eslerini, cocuklarını kucaklayabilselerdi..keşke dünyaya barış gelse.. biz bekledikçe ve istedikce barışı , o daha da uzaklaşıyor, dünyanın her yerinde tahammulsuzluk, hırs, çıkar ilişkileri, bencillik sınırlarını aşıyor..Allah ıslah etsin demekten başka bişey gelmiyor elimden...

Adsız dedi ki...

sizin,eşinizin ve berkenin bayramınızı kutlar., ömür boyu sağlık ve mutluluk dileriz. şekerimi alayım.

Açalya dedi ki...

Sizlerin ve halamlarin bayramini kutlarim, herkese selamlar, sevgilerimizi gonderiyoruz.

Adsız dedi ki...

bayramınız kutlu olsun

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Arkadaşım duyarlılığın için teşekkür ederiz.Ölenlere Tanrıdan rahmet ailelerine de sonsuz sabır diliyorum...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım benim yeni geldik geçmiş bayramın kutlu olsun

kakaolusevgi dedi ki...

Geçmiş bayramın mübarek olsun,Allah kimseyi evladından ayırmasın.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

alttaki yaziyla birlikte okudum bunu, bir damla yas geldi yine gozume..
yine dedim ki bu sehitler bir zamanlar birilerinin boyle sevimli sacli bebeleriydi..
sacli dogdular, sacsiz mehmetcik olarak sehit oldular :'(

Adsız dedi ki...

topunu bombalasinlar, kurunun yaninda yas ta yansin, problem degil, bizim yananlarimiz yas degil miydi? zaten bunlarin hepsi olasi terörist adayi, ben bu konuda cok insafsiz seyler düsünüyorum, hissediyorum, icim nefretle dolu, oyüzden bloguma yazmasam cok daha iyi olur sanki, hangi ana böyle bir aciya dayanir, o evde ne yemek piser, ne ocak yanar, ne tv izlenir, ne uyunur, ne yasanir artik! ne yapacak bu analar, babalar bundan sonra?