19 Kasım 2007

DELİDİR NE YAPSA YERİDİR 1

Evet, uzun zamandır yazmıyordum. Daha doğrusu, inanın içimden herhangi bir şey yazmak vede yapmak gelmiyordu. Ama bir şey yapmamakla olanlar değişmiyor. Ben duramadım ,ne zamandır gözüme batan şeyleri değiştirmeye başladım. Hatırlarsınız daha önceden oturma odamdaki üçlü koltuğu kaplamıştım. Şimdide oğlumun koltuğunu kaplamaya sıra geldi. Bunu kaplamak gerçekten zor. Çünkü açılabilen herhangi bir yeri yok. Sadece alt kısmındaki kumaş sökülebiliyor.

Başta dedimya delidir ne yapsa yeridir. Öncelikle, daha önceden kumaş satın aldığım yere gittim. Ne gibi kumaşlar var diyerek. Aslında önceki kapladığım koltuğumun kumaşını pazarımızdan almıştım. Meğerse bunların bir mağazası varmış. Adresini aldım ve eşimle beraber gittik. Baktık en uygunu bu geldi bize. Kalan iki tekli koltuğumun ihtiyacı olan kumaşlarınıda aldık ve çıktık. Sonrasında ya herru ya merru hesabı başladım kaplamaya. Koltuğu küçük görüpte az kumaş gider diye düşünmeyip iyi ki 2m kumaş almışım. Hemen hemen hepsini kullandım kumaşların. Çok az bir parça arttı. Oğlum esasında Fenerbahçeli olsun istedi ama ben o kadar profesyonel değilim. Anca elimden bu kadarı geldi işte. Ama koltuk gerçekten yenilendi. oturduğum dairenin arkasında bir kaplamacıya sorduğumda bu koltuğu bana 50 YTL'ye kaplıyabileceğini söylemişti. O da kumaş hariç. Ben ise kumaşa sadece 12 YTL verdim. Bakalım nasıl bulacaksınız?


Bu kaplanmadan önceki hali.


Kaplarken oğlum yardım etmek için elinden geleni yaptı gerçekten.

Teşekkürü asla unutmaz, yaşam sevincim.


Nasıl olmuş? Becerebilmişim herhalde. Sağlıcakla kalın....

19 yorum:

ayci dedi ki...

Ben daha öncede demistim ama canim aslim :) bir ara bna ugramalisin - benim koltugum eskidi gitti ya :) yenilemek gerekiyor!

nasil olmus?
ellerine saglik olmus ;)

Adsız dedi ki...

helal olsun sana :) maşallah. döşemecilik işine bir el at :)

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili baldan tatlı,
ellerine sağlık çok güzel görünüyor

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ikinci kez pes valla diyorum...
siz ailecek aşmışsınız ..:)
ben eklediğin yerleri merak ettim onların da fotoları var mı ki acaba?
nerlerden ekliyorsun ,görünüde hiç bir yer yok gibi

Adsız dedi ki...

Tek kelime ile harika olmuş :)) hatta siz söylemeyin ben tahmin edeyim...bu koltuk... Berke'nin televizyon koltugu :)) Ellerinize saglık.
Berke'nin yanaklarından öperiz.

Açalya dedi ki...

Bravo kizim valla ne yeteneklisin! Mustafa abi cok sansli adam :)
Bu arada belki de ileride kocaman bir fenerbahce bayragi bulursunuz, sen de onunla kaplarsin.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Efferim kısss.
Maşallah valla:)Akşama oğluşla bekliorum seni.Çay içeriz bee.Gelmişken de salon koltukları var bizim bacı,gör bi,limee lime oldu,kaplayıveririk deemi iki çay arası he;)))

Bocuruk dedi ki...

Hem de ne kadar güzel becermişsin. Eline sağlık Aslıcım, güle güle kullansın oğluşun:)
Sevgilerimle...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Hayatım maşallah sana. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Zaten o koca kanepeyi kapladıktan sonra bu sana pek basit gelmiştir.:) Teşekkür edeni de sevsinler ama..:))

loungetime dedi ki...

Bencede helal olsun. İyi gidiyorsun.

uykucu dedi ki...

nooolur banada gel muhteşem olmuş öncekide güzeldi zaten.bence sen işi bırak döşemeci ol bayağı karlıymış:)

CeRoXiMo dedi ki...

elalolsun cidden de. Mükemmel bir iş çıkmış. KEşke biraz ayrıntı verseymişsin. Benim aklım ermedi nasıl olduğuna. Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

AA aşkım ben bu yazını hatırlıyorum hatta senin gibi deliye can kurban demiştim sanki :) Öne mi aldım bebeğim yine de gülen yüzünüzü görmek ne güzel canım.
sevgiler

es dedi ki...

aslı ablacım,öncelikle tu tu tu maşallah diyorm..
elinden her iş geliyor,çok güzel olmuş .
ellerine sağlık

Gamzeli dedi ki...

harika yapmışsın yaa, bravo yani diyorum..
Demek sen 50 ytl ye kaç tane koltuk kaplardın. ellerine sağlık ben çok beğendim
bu arada senide çok özlemiştik iyi yaptın yazdın canım..

Aybike Ceylan dedi ki...

Baldan Tatlim,
Harika olmus, ne kadar beceriklisin.Guzel bir hafta sonu diliyorum.

BALDAN TATLI dedi ki...

Sevgili Ayçi; Sen yeterki iste. Ben gelirim sana ne olacak yaa. Bunları yapmak bana zevk veriyor.

Sevgili Azimli; döşemecilik işine el atsam mı gerçekten :))

Sevgili Tabiat Ana; teşekkür ederim sağol.

Sevgili Perili Köşk; Teşekkürler canım. Eklediğin yerler derken, dikiş yerlerini mi soruyorsun canım. Ama arzu edersen ben sana koltuğun her taraftan çekilmiş resimlerini mail olarak atabilirim. Ama bana mail adresini göndermen gerek canım. Belki yardımcı olabilirim sana.

Sevgili Ayça; tahminin doğru canım. Oğlan tv seyrederken oturuyor buna.

Sevgili Açalya; Msutafa kıymetimi biliyor gerçekten. Belki ileride koltuğu sarı laciverte döndürebilirim. Neden olmasın?

Sevgili Biyo sen çayı demle ben geliyorum. Aa canımcım iki çay arası olmuyor ki. Uzun sürüyor. Ben sadece çay içmeye gelsem olmaz mı? Sen kumaşı al koltuklarıda bana gönder olmaz mı? :))

Sevgili Bocuruk teşekkür ederim canım.

Sevgili Fikriminincegülü; sağol canım. Ama şunu söyliyeyim diğer tekli iki koltuğumu kapladıktan sonra, ilk kapladığım üçlü kanepenin kaplanışını beğenmiyorum şimdi. Belli olmaz eserler belki. Yeniden elden geçiririm onu. Deliyiz yaa.

Sevgili Loungtime; beğenmene sevindim canım.

Sevgili Figen sanada gelirim canım sağol.:))

Sevgili Ceren; nasıl olsa Eskişehir'desin canım. Bana gelirsin bir gün, ayrıntılı olarak anlatırım sana.:))

Sevgili Edicim; o kapladığım üçlü kanepemdi. Bu oğlumun koltuğu. Daha sırada tekli iki koltuğumdaha var. Onlarıda koyacağım bloğuma. Onun başlığıda şimdiden belli "DELİDİR NE YAPSA YERİDİR2". Teşekkür ederim canım.

Sevgili Esracım; teşekkür ederim. Nazar boncuğum beni koruru sanırım. Boşuna koymadık onu başlığa değil mi? Ama kötü gözlü olanların gözü çıksın.

Sevgili Gamzeli; üçlü kanepe, oğlumun koltuğu ve iki tekli kanepenin kumaşı toplam 120 YTL'ye mal oldu. Kardayım değil mi? :))

Sevgili Aybikem; teşekkür ederim canım. Sanada iyi hafta sonları.

Bu arada beni yalnız bırakmayan tüm sevenlerime çoook teşekkür ederim. Hepiniz çok sağolun.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

baldan tatlım yok öyle her yerden çekilmiş fotoğraflara gerek yok,o kadar itina ile dikilmiş ki görünürde bir dikiş yok onu demek istedim....
tekrar eline sağlık...

renkler dedi ki...

Cidden harika olmuş. Sen kendini bu konuda iyice geliştirdin canım. Tebrik ediyorum. Kendi kendine ev için birşeylar yapan insanlara bayılıyorum zaten. Ama ne yalan söyleyeyim koltuk kaplamayı hayatta göze alamam. Oysa anne babamın ilk aldığı mobilyalardan bir koltuğu anı olarak sakladım. Şöyle 1960 lı yılların yalın çizgilerini taşıyan kübik ve modern bir koltuk. Onun kumaşını değiştirmek çok da zor olmayabilir. Ay canım çekti şimdi...