21 Şubat 2008

BOYUNLUK

Önceki postumun cevabını vereceğim, az kaldı. Biraz daha yorum almak istiyorum. Ama şunu söyliyeyim Burcu Güneş veya Gündeş değil. Annem de değil :). Önce bu yapmış olduğum boyunluğu göstermek istedim sizlere.

Bu boyunluk sevgili Ruşen'e doğum günü hediyem. Geçen cumartesi doğum günüydü. Kim bu bayan derseniz, kendisi benim eltim oluyor. Tekrar doğum günün kutlu olsun canımcım.

Gelelim boyunluğun tarifine. İpim kristal denilen parlak iplerden. 5 numara şişle ördüm. 35 ilmekle başladım ve selanik ördüm. Yaklaşık 150 gr ip gidiyor. O da selanik olduğu için. Belli bir miktar ördükten sonra 5'er ilmek ayırarak ördüm. Yani 5 ilmek ayırdım ve yükselttim.7 parçaya ayırdım. Şeritler elde ettim. Sonra yaklaşık 42 sıra ördükten sonra birleştirdim hepsini örmeye devam ettim. Boynunuzu saracak hale geldikten sonra, tekrar aynı şekilde 5'er ilmek 7 parçalı şeritler yaptım. Ama bu sefer diğer şeritlerin aralarından geçirerek (sepet şeklinde) bir alttan bir üstten olacak şekilde. Bütün şeritler tamamlanıp sepet gerçekleştikten sonra ilmekleri birleştirdim ve selanik örmeye devam ettim. Bittikten sonra süsledim. Üzerine güller yaptım. Ruşen çok beğendi. Palto üzerine atkı yerine hoş bir şey oldu bana göre.

5 yorum:

ayci dedi ki...

PATLIYORUMMMMMMM CATLIYORUUMMM MERAKKTANNNN :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ÇOK GÜZEL ,ikinci kısmı örerken kafesten geçirmek için şişten çıkarıp geçiryoruz değil mi.Anlatabildim mi...
süper bir görüntüsü var ama,harika ...

Adsız dedi ki...

canım boyunluk çok güzel olmuş ellerine sağlık.güle güle kullan.bana da beklerim.yalnizkraliçe.blogspot.com

Açalya dedi ki...

Nice senelere Rusen!

Bu boyunluk nedir? anlamam boyle seylerden , kaban falan giydiginde atki gibi duran sey mi? yani atkinin guduk hali mi?
anlamam manlamam ama guzel duruyor.eline saglik.

Adsız dedi ki...

Atkıyı incelemeye aldık...:) anlayamadım valla nasıl yapıldıgını ama harika bir model bence..biraz daha inceleyeyim bakalım....