25 Şubat 2008

GERÇEK BİR ÖYKÜ II

Bu gün merakla beklenen öykümün ikinci ve son bölümünü yayınlıyorum.

"İyi hoş atandır da, O ata bir defa olsun arayıp sormamıştır ki O’nu. Ki aynı kentte yaşamaktadırlar. Ve maalesef ki kız için baba kavramı diye bir şey var olamamıştır hayatta. Çünkü babasını, sadece resimlerden bilmektedir. Yani sokakta görse tanımaz babasını.

Yıllar yılları kovalar ve kız evlenir, mutlu bir evliliği vardır. Birde oğlu olmuştur. Dünya tatlısı. Hayat devam etmektedir.

Günler günleri kovalar. Kafasında biriken sorular cevaplanmadığı için, hep bir merak vardır, neden? Elinde bilgisayar vardır. Bir gün düşünür,” nete girsem de bir aratsam” der babasını. Babasının ismini yazar ve önüne bir iki net sayfası çıkar. Mail adresi de vardır. Hemen tutar mail atar babasına. Kafasında soruları olduğunu, nereli olduğunu bile bilmediğini ve varsa başka kardeşlerinin kendisinden haberdar olup olmadıklarını. Mailine cevap iki ay sonra aniden gelir.

Karşısındaki insan elbette şaşırmıştır. Sorularına cevaplarını alır uzun bir süre sonra. Kız ısrarla sorar. Bilmektedir iki kardeşi olduğunu. Ne olursa olsun anne ayrı baba birde olsa kardeşleri vardır.

Kız yok sayılmıştır. Kardeşlerine hiçbir şekilde O’ndan bahsedilmemiştir, yani yok sayılmaya çalışılmıştır. YOK. Bunu asla kabul edemez. Babasıyla Msn de görüştüğü bir anda kardeşlerinin yaşları hakkında bilgiyi zorlada olsa öğrenir. Sonrasında, “bakalım der, bulduk nasıl olsa peder beyi, belki buluruz kardeşlerimizide”.

Facebook çok gündemdedir, aratır bir gün ve karşısına 3 kişi çıkar. Sadece bir kişinin doğum tarihleri tutmaktadır. Kız bir mesaj atar ve sorar. Bulduğu kişi gerçekten kardeşidir. Mailleşmeler devam eder. Kız annesini ziyarete Ankara'ya geleceğini, bu sayede görüşebileceklerini söyler. Anlaşırlar ve buluşurlar. İkisi de çok heyecanlıdır. Çünkü 37 sene tek kardeş olarak kendini bilmiş ve öyle yaşamıştır. Kardeşi de bir ablası olduğunu yeni öğrenmiş ve bunun neden olduğunu anlamaya çalışmaktadır. Ama bu arada da çok şaşırmış ve heyecanlanmıştır.

Her ne kadar kızın babası saklamaya çalışsa da buluşma gerçekleşmiştir. Yani iki kardeş seneler sonra buluşmuş ve karşılaşmıştır."


Evet arkadaşlar.. Seneler sonra, şimdilik iki kardeş (çünkü bir tane daha var, ama kendisi askerde) olarak buluştuk. Bu duygunun yaşanmadan kimsenin anlıyabileceğini sanmıyorum. Ama saklıyarak, gizliyerek ve bir şeylerin üzerini örtmeye çalışarak hiç bir şey çözümlenmiyor. Hayat tesadüflerle dolu ve gerçekten çok küçük, her ne kadar büyük görünsede.

Benim kardeşimi arayıp da bulmam, bazılarından intikam alıp acı çektirmek asla değildi. Amacım; var olduğumu bildirmekti. Birde bir süre önce haberlerde okuduğum bir haberin, benim hayatımda gerçekleşebilme ihtimaliydi. Bu haber şöyle..

İngiltere'de ikiz kardeşler doğar doğmaz başka ana babalara evlatlık olarak veriliyorlar. Biri erkek biri kız. Seneler sonra iki kardeş, kardeş olduklarını bilmeden birbirlerini seviyorlar ve evleniyorlar. Olay bir şekilde ortaya çıkıyor ve hükümet bu evliliği yok sayıyor. İki insanın hayatları da böylece mahvoluyor. Olmaz olmaz dememek gerek. Herşey olabilirdi.

Kardeşlerimin veya benim yaşayabileceğimiz sağlık problemleri olabilirdi. Her neyse. Olay böyle gelişti. Yani şu FACEBOOK nelere kadir? Kardeşimi bulmamı sağladı işte. Yani buluşmamızı. Şimdi görüşüyoruz ve birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. Benzerlik olarak şunu söyliyebilirim. Göz rengimiz aynı. Benimde O'nun da ela. Gerçek bir öyküm bu kadar.

23 yorum:

loungetime dedi ki...

Senin için çok sevindim, film gibi. Bir kız kardeşe kavuşmak çok büyük bir mutluluk. Bakışlar andırıyor.

karamelize dedi ki...

baldan tatlı ,
bravo size.. birbirinizi bulmanız, tanımaya çalışmanız gerçekten süper...
umarım iyi de anlaşırsınız ileride...
bu arada yeni bebek için de seni tebrik etmek isterim, umarım sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçirirsin..
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Ay süper kuzum ne güzel ya dostluk kadar güzel şey varmı :)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili baldan tatlı,
yazdıklarının hepsi bir film konusu olabilecek şeyler.Ama bundan bir iki ay önce çok ama çok yakın bir arkadaşımda facebooktan sadece adını bildiği kardeşini buldu ve yanımda saatlerce yazıştı sonunda dayanamayıp telefon numaralarını aldılar.Dakikalarca heyecanını yenemedi telefonu açmadan önce.Yani anlattıklarını bir an için yaşamış gibi oldum.Aslında bazen dalgasını geçtiğimiz ne luzumsuz dediğimiz facebook böyle güzel şeylere vesile olabiliyor demekki.Senin adına çok sevindim.Umarım bundan sonra güzel günler geçirirsiniz beraber.
sevgilerimle
(bu arada benziyorsunuz gerçekten)

Adsız dedi ki...

Hikayeyi böyle bitirmen tam oscarlık film konusu.
Çok şaşırdım yahu.
Bir de feyzbuka o kadar bok atmıştım.
Utandım :O

Biyo
(log in olmaya üşendim de)

ayci dedi ki...

BALDAN TATLIMMM...

off dedim okuduktan sonra - off ki ne off...roman desem roman degil, film desem film degil, dizi desem oda degil...

canim ya - acaip bir duygu olsa gerek! ama cok sevindim senin adina. veya ikinizin adina.

Böyle gercek birseyi okuyunca insanin tüyleri ürperiyor!

Mutlu kalin canim!

Adsız dedi ki...

Baldantatlıcım postunuzu okurken çok duygulandım, gözlerimde iki damla yaş belirdi...
Hikayenizin böyle bitmesine de sevindim...:))

Sizi çok seviyoruz...

ayca ve tugce

Adsız dedi ki...

film gibi gerçekten ama mutlu sonla bitmiş çok sevindim birdaha hiç ayrılmamanız dileğiyle..

Mutluveumutlu dedi ki...

Senin adına çok sevindim.İnşallah diğer kardeşinlede en kısa zamanda tanışır, görüşürsünüz. Bundan sonra Allah sizi hiç ayırmasın.

duygum dedi ki...

ablaa nassı bişi bu yaa
arkadaşlar aslı ablayı tanıyorum ve hayata bakışı bizim gibi değildir onun pozitif ve her konuda iyimserdir eminim ki kardeşlaerini asla bırakmayacaktır.
ve seni tebrik ediyorum ben olsam aramaya cesaret edemezdim belkide kıskanırdım
helal sana abla
yani ne yazacağımı bilemedimm yaa
süpersin sennn
seni seviyorum
ve var ya şimdi sana daha çok saygı duydummm

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

hayat gerçekten de sürprizlerle dolu,
bence muhteşem bir haber, yıllar sonra gelen kardeşler .Bundan sonra herşey çok güzel olur inşallah.....

Aybike Ceylan dedi ki...

Baldan Tatlim,
Gozun aydin olsun, soyle bir okudum hikayeni simdi donup tekrar detaylica okuyacagim, tekrar kavusmanin sevincini yasa doya doya, sevgiler ve selamlar.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Gerçekten çok şaşırtıcı bir öykü. Canım, kardeşinle buluşabilmene çok sevindim. Bu Fıysboku her ne kadar sevemesem de böyle bir kavuşmaya neden olduğundan dolayı artık eskisi kadar kötü davranmıycam kendisine.:) Şaka bir yana en azından bundan sonrası için çok çok güzel bir kardeşlik ilişkiniz olmasını dilerim.

Bebek için de çok kutlarım canım. Umarım hiç bir sorun çıkmadan alırsın kızını kucağına. Anam kız mı dedim. Allah söyletti zahir.:))

Adsız dedi ki...

senın adına sevındım , tahmınlerımız dogru cıktı..

Açalya dedi ki...

Facebook gercekten de bircok ski arkadasi bulusturdu. Ailelerin birlesmesine de bu sekilde yadimci oldu demek..harika bir haber bu, hep boyle mutlu kalin. Abla-kardes iliskisini ikinizin de gec de lsa tatmasi ne kadar guzel olmus.

Adsız dedi ki...

merhaba yeni blog keşif turumda bu gece siz takıldınız oltama:))
baştan gerçek öyküye talıkdım sonra aşağı doğru resimlere bakaya başladım önceki yazılara tıkladığımda yandaki bebek gelişimi dikkati çekti<< dedim aynı benim bebekle akran))
header falan derken üstte "yorum yazzbilirsiniz "i de görünce yazmadan gitmeyeyim dedim:))
biraz saçma bi yorum oldu ama..
1-allah bu bebeğinizi de size bğışlasın inşallah aynı zmanlarda doğum yapacağız sanırım:)) yani inşallah..
2- çok becerklisiniz.. koltuk kanepe kaplamalar falan süper siz olayı aşmışsınız.<
3- kız kardeşinizi facebook aracılığıyla bulmanız çok ilginç!! benim de bi öğrencim var şu an ailesi ayrılma aşamasında olan nasıl yardımcı olacağımı bilemiyoum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...
4-tanıştığımıza sevindim:))

anemon dedi ki...

bebek mi var çok güzel bir sey bu
ben atlamısım canım uzun zamandır uğrayammıştım ben civciv
film gibi bir hikeye aynı hikaye benim annme içinde gecerli
dayım da bu gercek olayı duyduğunda annemi bulmak için çok caba harcamış ya asık olurlarsa birbirşerine tanımıyorlardı kardes olduklarını bilmiyordu cünki cok acı bir sey
sonucta baba bir ve öz kardessiniz

kardeslerinle bundan sonraki hayatını dolu dolu yasaman dileğiyle canım

Adsız dedi ki...

Mevlid kandiliniz mubarek olsun....
Bu gece yapılan dualarımızı Allahım kabul etsin inşallah...

Adsız dedi ki...

Aslıı nerdesin yazsana iyisin değil mi canım?

Adsız dedi ki...

İlginç.

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel bir öykü

Annelog Atölye dedi ki...

Müthiş!! Mutluluğunuz gözlerinizden belli. Anlatacak ne çok şeyiniz vardır şimdi. Kardeşi olmak çok güzel bir duygu olmalı, yıllar sonra yaşansa bile:) Çok sevindim adına!

global yurtdişi eğitim dedi ki...

şaka gibi nerden nereye ...