12 Şubat 2008

SÜRPRİZ

Uzun zamandır yoktum değil mi? Sömestr tatili nedeniyle oğlumla beraber Ankara'ya gittik. Hem özlem giderdik annemle, hemde gezip dolaştık. Tabii bu arada eşim de bizleri bayağı özledi. Heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir tatil oldu hepimiz için.

Ankara'da Çiftlik yakınlarında Atatürk'ün Selanik'te doğmuş olduğu evin kopyasını gezdik önce. Ama şunu söylemeliyim bu geziden hiç mutlu olamadım. Bu ev ilk yapıldığı zamanlarda annem beni gezdirmişti. O zamanlar eve girebilmek için ayakkabımızı bile çıkartmıştık. Şimdi, dışarısı çamur olsun önemli değil. Gir nasıl istersen. Tamam çıkartmayalım ayakkabıyı ama en azından galoş giydirilebilir. Fotoğraf çekmek yasak. Ama tanıtıcı hiç bir resim ne veriliyor ne satılıyor. Sadece basit bir iki rozet. Evin içi o kadar soğuk ki anlatamam. Dışarısı daha sıcak. Evin içinde bir hoh yaptın mı neredeyse nefesiniz buz olup düşecek durumda. Halbuki panjurlar açılıp içeriye güneş girmesi sağlansa o bile yetecek. Kimse kalorifer yakılsın demiyor. O odalara mankenler konulsa da azıcık canlandırma yapılsa. İnanın içim parçalandı.

Yeni açılan Panora Alışveriş merkezine gidip köpekbalıklarını gördük. Akvaryum bayağı güzeldi, hoşumuza gitti. Deniz balıklarına özel bir akvaryum. Ama bayağı uzak şehir merkezine söylemeliyim.

Eymir Gölüne gittik bir gezi ile. Göl çok güzeldi. Buz tutmuş tamamen. Beyazın güzelliği bir başka olmuş.

Hereos of China gösterisine de gittik. Ve inanılmazdı. Bunların hiç mi kemikleri yok. Uzun borulara sanki vantuzlu gibi yapışıyorlar, tırmanıyorlar, üstüne üstlük birde flüt çalıyorlar. Muhteşemdi tek kelime ile.

Sonunda Eskişehir'e döndük. Kucaklaştık eşimle. Hele oğlum eve girer girmez "evim benim, babam benim, bilgisayarım benim".

Bir de son havadis sizlere, sonunda maya tuttu sanırım. Üç kişi olan ailemiz, sanırım Eylül sonu Ekim başında dört kişi olacak. Anlıyacağınız 5 haftalık hamileyim. Hayırlısı bakalım. Bu benim dördüncü hamileliğim, ama bir evladım var. Bir önceki postumda başımdan neler geçtiğini anlatmıştım. Korkularım yok değil. Allah hayırlısını versin ve tamamını erdirsin. Beni herhalde top gibi yuvarlıyacaklar sonlarına doğru. Böyle bir kiloyla çok zor günler beni bekliyor. Dualarınız benimle olsun. Şimdilik benden bu kadar.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Tekrar h.g :) harika bir süpriz oldu, hayırlı olsun aslı.

Sende artık hamiş blogger oldun :))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

mükemmel bie haber ,nazarlar uzak olsun sonuna kadar herşey güzel gitsin inşallah....
çok çok sevindim,bemim iki çocuğum var ya başkalarında da duyunca çok seviniyorum....

Açalya dedi ki...

Bu sefer kız istiyoruz ona göre. Aile oğlan doldu yahu!
Tekrar tebrikler canım!

CeRoXiMo dedi ki...

Aslı ablacım; Tebrikler. İnşallah sağlıklı olur ve en iyi şekilde devam eder hamileliğin. 7 ay sonra da başlarsın diyet miyet boşverr.. Kadın denen bu yaratıklar, kimsenin aklının eremeyeceği kadar kuvvetli olabiliyor, özellikle anneler. Birkaç kiloymuş...lafı olmaz. Öpüyorum yanaklarından:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Çok sevindim canım. Allah tamamına erdirsin. Hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bir daha ki tatile dört kişi çıkarsınız umarım.:)

uykucu dedi ki...

e aşkolsun insan ankaraya geliceğini haber verir görüşürdük, bak olmadı şimdi tekrar gel ama görüşelim ..cepayada gittinizmi?demek bebek geliyor ha süper bir haber darısı başımıza.sağlıklı bir hamilelik olsunda gerisini boşver.

Tabiat Ana dedi ki...

baldan tatlı,
:)) ne güzel bir haber bu böyle.Allah tamamına erdirsin,kucağında görmeyi nasip etsin inşallah:))

ayci dedi ki...

:) hamile miiiii :)

mutlu bir haber ;)

üstelik evet yoksun, özlüyorum ben cookk :(

daha sonra ogluna cok güldüm, zamane cocugu iste...bilgisayarim benim :) olayi!

ha birde iki yil önce bende ankaraya gitmistim, bana cok düzenli, temiz ve ferah geldi. sevdim, bir tek denizi eksik - orasini sevemedim! :)

Mutluveumutlu dedi ki...

Çok güzel bir haber bu.
Çok sevindim.. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.Allah tamamına erdirsin.

Tatilinizde gerçekten çok eğlenceli geçmiş.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Hayırlısı olsun, Allah hayırlısı ile , sağlıkla kucağına aşmayı nasip etsin...

Adsız dedi ki...

Çok harika bir haber, Allah tan sağlıkla Dünya ya gelmesi dileriz..:))
Sevgililer günü kutlu olsun...

Adsız dedi ki...

amanin ne süper bir haber bu asli! bak özenmedim desem yalan olacak! hayirli olsun, hamileligin harika gecsin ve sapsaglikli, güpgüzel bir bebisin olsun, ama fotograflarini da cekersin, bak ne heyecanlandim simdi!!!

Gamzeli dedi ki...

Hayırlı olsun, allah şimdiden analı babalı büyütsün, içimden doğurmak geliyor, blogda herkes hamile yaa :)

Adsız dedi ki...

İnanmıyorum kuzum seni biraz bıraktım neler olmuş neler ay maşallah kadın sana ya tebrik ederim canım! Yürekten gözlerim dolsu kız dur ben daha 1 ye korkuyorum 4 he :) Canım sağlıkla doğur büyüt bebeğim emi :) Çok sevindim ya

Adsız dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM NE KADAR SIKINTI YAŞAMIŞSIN CANIM HEP ÇOK POZİTİF HEP TATLIYDIN... SENİN YÜREĞİNİN AŞAMAYACAĞI ZORLUK YOK BEN İLKOKULDAYKEN ÇOK ZOR GÜNLERİMİZ OLDU..ANNEM HODGİNE TEDAVİSİ GÖRDÜ 1 YILA YAKIN HST NEDE YATTI MİDESİNİ ALDILAR ŞİMDİ FENA DEĞİL ÇOK ŞÜKÜR DİYORUZ..HİÇ KARDEŞ ŞANSIM OLMADI ONUN İÇİN HEMEN İKİ TANE DOĞURDUM..HAMİLELİĞİNE ÇOK MUTLU OLDUM CİNSİYETİNİ ÖĞRENİNCE LÜTFEN SÖYLE ..SANIRIM SENİNDE KARDEŞİN YOK...BENİM KIZLARIM İNANILMAZ TATLI ÇOCUKLAR ALLAH İYİ YAZILAR YAZSIN ..EŞİMLE ÇOK BÜYÜK BİR AŞKLA EVLENDİK ALLAH HERKESE NASİP ETSİN ....ATATÜRK ÜN EVİNİN DURUMUNA İNANILMAZ ÜZÜLDÜM KÜLTÜR BAKANLIĞININ YAKLAŞIMI BEKLENEN..TÜRKİYE EN BÜYÜK TÜRKE BÖYLE SAHİP ÇIKIYOR..GÜZEL HBRLERİNİ BEKLİYORUZ...