4 Haziran 2008

Geldim mi?

Neredeyse ayda bir yazı yazar oldum. Ama bu son ara ayı da geçti. Nedenleri var elbette.
1- Evimizi boya yaptırdık. Bu halimle nasıl olduğunu anlayın bir zahmet. Ama sağolsun kayınvalidemler çok yardımcı oldular. Birde yerleştirmesi işi vardı elbet, hala devam ediyor desem yalan olmaz.
2- Oğlum su çiçeği çıkarttı. Gerçi hafif atlattı ama, bir hafta sonrasında bir enfeksiyon kaptı nedeni belli olmayan. Ateşi düşürene kadar mahvoldum. 40 dereceyi bulduğu anlarda kafayı sıyırıyordum. İşin açığı doktorumuzun verdiği ne ilaç nede 1 adet penisilin iğne fayda etmedi, sonunda augmentin yarar sağladı.
3- Hamilelik süresince her gün kendime iğne yapmak durumundayım. Kanımın sulanması açısından bu gerekli imiş. Ama artık çok zor gelmeye başladı. Yanılmıyorsam 120 felan oldu sayısı. Yaa sabırdan başka seçeneğim yok. Bebeğimizin cinsiyetini elbette öğrendik. Önce bir şok yaşamadım desem yalan. Sanırım kendimi kıza alıştırmışım. Hani ye ekşiyi doğur ayşeyi lafı var ya. Yalan. Yediğim ekşilerin hepsi boşa gitti. Kısmetse bir oğlumuz daha dünyaya gelecek. Ekim 9 gibi bir tarih var ama ben bayramda dünyaya gelir diye düşünmüyor değilim. Berke içinde 14 nisan demişti doktorum, 5 nisan doğumlu oldu. Şu anda kıpır kıpır içeride. Aldığım kiloya gelirsek , 5 aylık hamileyim ve baştan beri aldığım kilo sadece 4. Şaşılacak bir durum. Sevgili Açalya'nın demesiyle "yumurta mı doğuracan?" Bu bir bakıma iyi. Son aylarda daha fazla alınıyor çünkü. Ben 10-15 kg alarak bitirmeye razıyım. Ama bir sorunum var karın içindeki su miktarı az. Bu nedenle iş yapmam yorulmam vede oturmam bile yasak. Ayaklarımı uzatarak oturuyorum. Su içmeyi arttırmaya çalışıyorum bakalım artık.
4- Sevindirici bir haberde oğlum alt iki dişini kendi çıkarttı . Alttan diğer dişleri geliyordu zaten.
5- Son haberim de, annem Eskişehir'e yerleşmeye karar verdi. Yani yakınımda oturacak artık ve benim aklım Ankara'da kalmıyacak. Her an gözümün önünde olması çok iyi olacak. Onun açısından da bir bakıma iyi oldu. Ama 66 yaşına kadar Ankara'da yaşayıp şehir değiştirmek anneme çok zor geleceğini biliyorum.

En son da, bir önceki yazımda kıymalı poğaça tarifimi istemiştim. Teker teker verilen tariflerin hepsi denendi. Herkese çooooook teşekkür ederim. Sağ olun var olun.

Bana erkek isimleri gönderirseniz sevinirim. Çünkü ikinci erkek olunca isim koymak bayağı zor.
Ara verip yazamazsam kusuruma bakmayın ne olur. Sadece maillerime bakabiliyorum ve gelen yorumlarıma. Ben inanıyorum yalnız bırakmazsınız beni. Sevgili Biyo'nun son yazısında bahsettiği gibi " sanal arkadaşlıklar" Bu çok önemli gerçekten. İyi günlerde kullan sevgili Biyo. Gönderen kişi çok düşünceliymiş gerçekten.

Hepiniz sağlıcakla kalın.

15 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

amanııın evdeki erkek nufusu artıyor yani:))
hayırlısı olsun baldan tatlım.Sağlıklı sıhhatli hayırlı evlad olsun kız olsun erkek olsun ne farkederki
annenin gelmesine çok sevindim böylece oda sende kendinizi daha iyi hissedeceksiniz galiba.Meraklanma alışır nasıl olsa kuzular orda:))

Calimero Mutfakta dedi ki...

merhabalar,
gelmis gecmis olsun..
kendine de dikkat et.. masallah 2. oglan geliyor demek ..
Sevgilerle

(Blogumu sifrelemek istiyorum. Mail adresini yazarsan (yorum kismina -- yayinlamayacagim) davetiye gonderebilirim)

loungetime dedi ki...

YENİ YAZI OKUMAK GÜZELDİ.
Geçmiş olsun, Erkek ismi:Çok klasik olacak ama ben Mehmet ismine bayılıyorum. Daha modern isimlerden de Yağız...

Açalya dedi ki...

Pogacalardan hangisi en guzeldi?

Berke`ye tekrar gecmis olsun, disleri de hayirli osun

Sen de ne o oyle boyaydi bilmem neydi? bir de is yapmam oturmam bile yasak diyorsun...ben seni bilirim, kesin durmamissindir boya yapilirken...

Annenin gelmesine ne cok sevinmissindir, gozun aydin...anne gibisi var mi ya.

Boyle gidersen kilo durumu cok iyi olacak,

Erkek ismi ha? hmmm ben Bora ismini cok begeniyorum...Berke`ye de cok uygun.

Gamzeli dedi ki...

hadi bakalım evinizde güle güle oturun inşallah, oğluşlarınız ile az kalmış sayılır, allah sağ salim doğurmak nasip etsin inşallah...iyi bak kendine
öptüm :)=

kedi dedi ki...

Huh ben yoruldum be baldan tatlımmm:)

Gürkan
Gürhan
Tayhan

Aybike Ceylan dedi ki...

Asli'cigim,
Iyi gecmesine sevindim hamileleigin. Kilo durumun da cok iyi, ben de 16.5 kilo almistim ikizlerime hamileyken. dedigin gibi son aylarda daha cok aliniyor.Kendine cok dikkat et, selamlar.

es dedi ki...

Geçmişler olsun berke paşama..
bende acalya ablaya katılıyorum şöyleki sadece blogu takip ederek tanıdım seni ama yerinden duramayan bi insan oldugunu burdan bile anlamak zor değil..
Allah aşkına otur yani yat :)
bebişinin sağlıklı olması için bu lazım annecik hem 4 ay kalmış..
sabır..
iğne olayıda düşününce gercekten çok zor.. Allah kolaylık versin..
benimde son günlerdeki favori ismim KAYRA..
daha uzun zaman var önünüzde,ben bi araştırayaım şöyle hem anlamı güzel,hem fonetiği güzel ve berke'ye uyan isimleri,sana mail olarak ulaştırayım..
bu arada anneciğinin eskişehir e alışması elbette zor olacaktır fakat şimdi yeni torunun telaşı ve bi yandan da berkeyle geçer vakit o da o süreçte alışır..
hem sevdiklerin nerdeyse hayat orda güzel..
güzel ve sağlıklı günler diliyorum.. berke paşaya öpücükler..

Tijen dedi ki...

Sağ salim gelsin, bereketiyle...

ayci dedi ki...

benim oglum olsa adini uzay koyardim - cünkü kizim olursa dünya koymayi düsünüyorum :P

ama tabii bu fikirden pek az kisi memnun :)

zannedersem pek iyi tavsiyelerde bulunamam - ama ogluna nazar boncugu takarim elbette :)

Adsız dedi ki...

Baldantatlıcım nerelerdesim artık merak etmeye başlamıştık.. sürekli yazmasan bile arada bir sesini duyalım....Herşeyin yolunda gitmesini bebişi sağlıkla dünyaya getirmeni dileriz...

İsim şimdi aklıma gelen berk berke ile aynı anlamda berkay.. aklıma geldikce yazarım daha...

Berkeye öpücükler..çok çok geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

Baldantatlıcımmmm.... bize gönderdiğin yoruma hem sevindik hem üzüldük...Esk.şhrde çay bahcesine oturdugumuzda inanki sizden konuştuk zaten iki arkadaşım var Esk.şhrde...ama söz bir daha geldiğimizde sizi arayacagız... Sizde Bilecike geldiğinizde bizi arayın....

Adsız dedi ki...

Regaip kandiliniz mubarek olsun... hayırlara vesile olsun... dualarımız kabul olsun...
Amin...

Adsız dedi ki...

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Adsız dedi ki...

ooo baldan da tatli, ne demeli simdi sana? gecmis olsun mu, hayirli olsun mu, kolay gelsin mi... biranönce dogur da su yumurcagi fotograflarini görelim degil mi ama :) özenelim azicik :)