20 Ekim 2008

Bir Kaç Öneri


Öncelikle sayfamı ziyaret edip bana post yazan ve yalnız bırakmayanlara teker teker teşekkür ederim. İlk defa gelen bir iki arkadaş var onlarada hoşgeldiniz diyorum. Gelelim bir kaç öneriye. Haa bunlar ne ile ilgili deseniz, efendim yeniden anne olmanın keyfiyle vede tekrar çocuk büyütmekle ilgili elbet.

Öncelikle ikinci bir çocuğu mutlaka düşünün. İkinci defa anne olmanın verdiği mutluluk gerçekten bir başka. Ben tek büyüyen bir evlat olarak bunların zorluğunu birebir yaşadım. Çok zor gerçekten. Hem ilk çocukta anlamıyorsunuz nasıl büyüdüğünü. Aman orasına bir şey olmasın diye korkuyla yaklaşıyorsunuz.

İkinci bir çocuğa kesin karar verdiniz, ama lütfen arası fazla olmasın. Ben bu konuda bayağı geç kaldım. Berke ilkokula başladığı için çok zor oluyor. Bir yanda Altay'ı emzirirken, bir yandan Berke ile ders çalışıyoruz. Halimi siz düşünün.

Bebeğinizin doğum tarihi bahar aylarına denk gelirse sizin açınızdan daha kolay olur. Sonbahar vede kış bebekleri daha gazlı oluyorlar. Hemde üşümesin diye elinizden ne gelirse yapıyorsunuz. Yani hamile kalma zamanınız Temmuz Ağustos ayları gibi olursa tam denk geliyor. Hem sizin hamilelik döneminiz kolay geçiyor, hemde bebeğiniz daha kolay büyüyor.

Normal doğumdan asla vazgeçmeyin. Berke de zorunlu olarak sezeryan olduğu için Altay'ın doğumuda sezeryan oldu. Ameliyat nerden bakılırsa. Dikiş yerlerim hala açıyor vede sütünüz geç geliyor. İçinizin temizlenmesi yani lohusalık döneminiz yaklaşık yarıya düşüyor. Yani kanamanız 20 gün kadar oluyor.

Sütünüzü artırmak için alacağınız en güzel besin su. Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Ben Berke'de de Altay'da da özellikle emzirirken dudaklarım kurumuş gibi hissettim. Meyva suyu, özellikle kayısı bağırsaklarınızı çalıştırmak açısından yararlı. Eğer incirle aranız iyi ise mevsimine göre kurusunu veya yaşını mutlaka tüketin. İncirin süt arttırıcı özelliği var. Tam oluyorsunuz bir montofon :)

Emzirmek gerçekten kilo vermenizi çok kolaylaştırıyor. Doğumda aldığım 12 kilonun yaklaşık 10 kilosunu şimdiden verdim. Daha 1 ayımızı doldurmadık. Gerçi meme uçlarınız başta çok açıyor. Acı içinize oturuyor, bu bir gerçek ama yapacak bir şey yok. Ben bunun için Garmastatin isimli bir merhem kullandım. Ama size kakao yağınıda önerebilirim. Yararını göreceksiniz emin olun.

Şimdilik öneriler bu kadar. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

11 yorum:

loungetime dedi ki...

Ben çok geç kalmışım. Karşımda bebişin foto.sunu görünce inan çok sevindim Altay bebek hoşgeldin...

Adsız dedi ki...

normal dogum cok korkutucu ama tucce demisti ki, "adi üzerinde, NORMAL"! yas 30 olunca insan korkuyor herbiseyden!

Unknown dedi ki...

canım bebeğinin iyi günlerde büyüt analı babalı..öptüm seni..sevgilerimle...

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim bebim, hayirli ve ugurlu olsun. Masallah, allahim anali ve babali buyutsun.
Sevgiler...

aynen böyle dedi ki...

Merhabaaa..
ay bunlar çok tatlı maşallah Allah analı babalı büyütsün... :)

bu arada ilk kez geliyoroum sayfanıza...Ayçi de dolaşırken gördüm adresinizi,Eskişehir de olduğunuzu öğrenince de hemen atladım...zira bende sizinle aynı şehirdeyim.Buralarda yanlız değilmişim meğer... :)

görüşmek üzere.

bu arada ekledim sizide sayfana ...

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili baldan tatlı,
blog dünyasına atılmama sebep olan tatlı anne,ödülün gizli bahçede seni bekliyor birara uğrayıp alırsan sevinirim:)
sevgilerimle...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bebeğiniz kocaman olmuş ya maşallah,maşallah diyorum ve uykularım bebeğinin olsun....

Gamzeli dedi ki...

Çok teşekkür ederiz canım, bize doğuracak hanımlara gerçekten çok güzel örnek, en güzelide bolca emzirip kiloları vermek, bakalım ben nasıl olacağım, allah tekrardan analı babalı büyütsün :)

Açalya dedi ki...

Gittikce Dogan amcasina benziyor Altay...cok tatli masallah.opuyorum ikiniz de.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

LoungTıme,asıl ben geç kalmışım:(

BaldanTatlım,baldan tatlı Atayına hoşgeldin sana hayırlı olsun diyorum.
Çok öperim
Biyo

Sanem dedi ki...

Ben de cok gec kalmisim tebrik etmek icin, ama cok sevindim, cok da tatli kerata, sizi tebrik ediyorum, bir omur boyu saglik diliyorum her iki evladiniza da.
Sevgilerimle
S.