11 Ekim 2008

Hoşgeldin Altay



Herkese çok çok teşekkürler. Anca vakit bulup Altay'ımın resimlerini koyabiliyorum. Yoğun bir maratona başladık ve de devam ediyoruz. Kendimi toparlayıp işlerin başına çöküyoruz efendim.

Berke'den başlıyalım. Evde tek çocuk olmanın verdiği rahatlık artık olmadığı için, elbette huzursuz. Ama elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret ediyoruz hepimiz. Kardeşini gerçekten çok seviyor ama ilginin bölünmesinden son derece rahatsız. Derslerinide etkiliyor bunlar elbette. Bu aralar bayağı sallasakta dersleri hakederiz biz. Kafasını derslere vermek çok zor geliyor ona. Hatta Altay'ı emzirirken bana aynen şunları dedi " keşke bende emebilsem". Bu tür şeyler çok normal. Berke'm de bizlerde zamanla bunlara alışacağız elbette.



Hamilelikte toplam 12 kg aldım vede şu ana kadar yaklaşık 10 kgsunu verdim. Bunda en büyük etken emzirmem vede çok fazla su tüketmem.

Tek evladı olan herkese ikinci bir çocuk yapmaları şimdilik şiddetle tavsiye olunur. Katmerli anne olmak gerçekten çok güzel. Birde ikinci çocukta daha tecrübeli olduğunuz için çok daha rahatsınız. Ağlamasına çare bulabilmeniz daha kolay.

Berke'yi büyütürken hiç pişik yapmamıştım ama Altay'da bunu yaşadım. İmdadımızada sevgili Açalya yetişti. Türkiye'ye gelmeden önce konuştuğumuzda bahsetmisti bana Desitinden. Tam da onların bizi ziyarete geleceği gün Altay fena biçimde pişik oldu. Ya Huggies den , ya altını silerken Nivea ıslak mendilden, yada doğum yaptığım hastanenin çocuk doktorunun verdiği Hametam kremden bilemiyorum. Aslında ben pişik için bir tek Bepanten Plus krem kullanmıştım Berke'yi büyütürken, ama hadi bu kremde var dedim . Neyse efendim hemen Açalya'nın getirdiği desitini bir güzel sürersin sonrasında ne ıslak mendil nede huggies kullanırsın. Altını açınca direkt çeşmenin altına vede primaya devam edersin. Tek tük kaldı pişik ama o feci halinden eser kalmadı şükür.


Sağdan soldan anca bu kadar bahsedebildim şimdilik.Gelişmeleri ileride anlatırım.

Herkese tekrar teşekkürler ederim. Tek tek isim sayamadım . Yanımda olduğunuz vede beni yalnız bırakmadığınız için.

9 yorum:

es dedi ki...

maşallah sübhanallah...
Allah nazarlardan saklasın:)

Açalya dedi ki...

Biz de sizi gormekten mutluluk duyduk. Desitin`in ise yaramasina sevindim. Altay cok tatli, mini minnacik bir yakisikli.

Tabiat Ana dedi ki...

maşallah:)
allah nazarlardan korusun

Unknown dedi ki...

Merhabalar
Aslı abla; öncelikle geçmiş olsun.Hayırlı olsun.Allah analı babalı adıyla büyütsün.Altay a da hoşgeldin Dünya mıza diyorum.Berke' cim seni de çok öpüyorum.Hakan ın da selamı var.En kısa zamanda geleceğiz...Öpüyoruz sizi Özenç Ailesi...Varlık&Hakan&Tuana Ela Ekici..... :)

Gamzelianne dedi ki...

Merhaba blogunu çok beğendim, be de 4 yaşında bir erkek annesi olarak 2. çocuğu düşünenlerden, ama bir türlü o cesareti toplayıpta karar veremeyenlerdenim.Umarım blogun ama rehber olup, o cesareti toplamama yardımcı olur, takipçinim :)

Allah analı babalı büyütsün meleğini, çok tatlı Allah bağışlasın canım.

Adsız dedi ki...

cok komik altay ya :) tam yuvarlamalik! Allah iki cocugunla, uzun, saglikli, mutlu bir ömür nasip etsin baldan da tatlim :)

Gamzeli dedi ki...

allah her ikisinide sizlere bağışlasın, maşallah altaya allaha emanet :)

uykucu dedi ki...

maşallah çok yakışıklı bir oğul daha ha!!uzun zamandır uzak kalmışım çok sevindim bebişine, darısı başıma:))

Unknown dedi ki...

Allah nazardan saklasın çok şeker maşallah :)