12 Kasım 2008

Büyüyoruz

Zaman çok çabuk akıyor. Altay artık bayağı seçilir oldu. Olabildiğince anne sütü alıyor ama kimi zaman bende takat kalmadığı için Aptamil mama alıyoruz. Bu da genelde akşamları oluyor. Gece uykularımız elbette fazla değil. Kimi zaman gece saat 1 lere kadar oturup 4 saat sonra uyanıyoruz; kimi zamanda akşam saat 9 gibi uyuyoruz. Ama şu bir gerçek kış çocuğu olduğu için Altay çok gazlı. Bunun için bağırsaklarını rahatlatıcı ve de uyumasını sağlayan bitki çayı çok yardımcı. İlaç olarak da Metsil damla. Günlük mutlaka demir damlamızı alıyoruz ki vitaminsiz kalmıyalım. Ayın 20 si ve 22 si verem aşısı ile hepatit aşılarımız var.

Berke bayağı kıskanıyor Altay'ı. Sadece onunla ilgilendiğim vede beraber ders çalıştığımız zaman okumamız çok güzel. Ama ben ne zaman hem Altay'ı emzirip hemde Berke'ye ders çalıştırmaya başlarsam bildiği şeylerde kafadan uçup gidiyor. Sanki karşımda bambaşka bir çocuk oluveriyor. Eğer bunları aşamazsam bir psikologtan yardım almayı bile düşünüyorum. Çok zor günler gerçekten. Evde herkes benden bir şey bekliyor. Yemek yapmak bile bana çok zor gelmeye başladı. Eminim zamanla hepsi yerine oturacak. Ben azmettikten sonra hepsi yerli yerine oturur.







9 yorum:

Açalya dedi ki...

ay bu mavi gozlu yahu, ay cok seker coook. Kuzen halası kurban olsun ona!

Umarım hersey yoluna girer Aslicigim, kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

kocaman maasallah ekle bence sayfana simdi :) gerci mavis gözler nazar boncugu gibi korur altayi, Allah nazardan saklasin!

es dedi ki...

hay maşallah,o gözlere kurban olurum ben...

BALDAN TATLI dedi ki...

Açalya;
Hamileyken dua ettim, en azından renkli gözlü olsun ama bana benzesin gözleri diye. Bana benzemedi şimdilik ama( benimkiler ela çünkü) sanırım renkli olması konusu tuttu.

Rahşan;
Canım bannerde var nazar boncuğu, teşekkür ederim.

Margo;
Sağol canım. Bu şekilde giderse sanırım çok canlar yakacak.

Tabiat Ana dedi ki...

maşallah kuzuya pek tatlı olmuş :)
gaz ah o gaz problemi umarım en kısa zamanda düzelir neler çekmiştim ben Doğada bir allah bilir birde ben aaa birde annem tabi bak unutuyordum:) umarım çabuk atlatır.
Berkeye gelince napsın annesi o kadarcık olur.zamanla berke azcık büyüyüp ona arkadaş olunca sanırım herşey daha iyi olacaktır.son olarak allah sana kuvvet versin diyorum öpüyorum çok çok...

Gamzeli dedi ki...

Aman maşallah yaa, gözlerine bak renkli sanırım, allah nazarlardan saklasın büyümüş bile darısı bana ve benim gibilere..

Adsız dedi ki...

ARASIRA GELiP BAKIYORUM; iCiM ACILSIN DiYE :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

önce maşallah diyeyim kuzuna ,çok yakışıklı olcak kerata,benim kızların ararsı yakın ya o dönemler oturduğumuz evi bile hapishane gibi hatırlıyorum,sürekli çocuklarla ,yalnız,mevsim kış,yapacak,gidecek bir şey yok,uykusuz,yorgun,ama tek bildiğim şey var canım zaman çok çabuk geçiyor,nasılda büyüdüler,şimdi senin fıstığın gibi olduğun zamanları geri gelse ya?...
azcık daha sabır .....

uykucu dedi ki...

maşallah tü tü tü:)2. çocuk benimde özlemim ama bekleyip duruyorum(neyi bilmem)zorluklarla baş etme yöntemlerini seni okuyarak öğrenelim her şeyi yaz!!gaz içinde sıcık su torbası diyorum acayip faydası var ayaklara koy hep sıcak tut..