4 Şubat 2009

Dört Ay Geride Kaldı

Öyle böyle derken dört ayı geride bıraktık. Aslında beşinci aya yaklaşıyoruz ama, benim vakit problemim var maalesef. Altay anne sütü almaya devam ediyor. Doğumunda aldığımız mamalar vardı. onlar bir güzel çöpe gitti maalesef. Açık oldukları için bozuldular. Sadece ara sıra verdiğim, paatya çayı ve bağırsaklarını düzenleyici vede gaz giderici bitki çayı veriyorum. Kabızlık problemimiz hat safhada. Anne sütü almasına karşı neden kabız oluyo anlamış değilim. Ama Altay kış çocuğu. Bneden sizlere tavsiye asla vede asla doğumunuz kışa girerken olmasın. En kolay büyüyebilen bahar çocukları.

Doktorumuz çok sağlıklı olduğunu vede katı gıdaya gerek olmadığını söyledi. Aslında benimde kolayıma gitmiyor değil. Mama hazılama derdi yok. Çıkart ver. Kolay iş. Ama bir yandan da aldığım kilolarla başım dertte. İştahım son derece açık ve oldum bir duba. Kendime ayıracağım hiç bir vaktim yok. İnanın saçımı kestirmeye bile gidemedim daha. Ama onlarda olacak. Herşey sırayla. Berke okuldan gelir gelmez Altay'ın yanına gidiyor. İkisinin bir görüşmesi var sormayın. Altay o güne özel gülücüklerini abisine atıyor sadece. Berke elbette çok kıskanıyor. Ara sıra "nerden geldi bu" demiyor değil hani. Ama ileride birbirlerine çok destek olacaklar eminim.

Yakında diş çıkartıcaz sanırım. Diş yerleri kabarmış ve buda ona huzursuzluk veriyor. İsteklerini ifade etmeye çalışıyor. Uyumak istemezse kimse uyutamıyor. Kendini kasıyor ki tam bir yay oluyor.



Berke bu zamanlarda , uykusu gelince yerine yatırırdım ve bir müddet sonra uyurdu. Altay öyle değil. Hem emecek , hem sallacak kucakta. Benim bacaklar vede kollar sallamaktan harap oldular. Hep denirya bir dört aylık olsun düzene girer. Yok altı aylık daha düzenli olur herşey. Valla bana sorarsanız doğdu mu bitiyor. Hayatınız onların elinde artık. Ama size bir gülücük atması her şeye değer. Haa unutmadan çok da güzel parmak emiyoruz. İmkanı olsa bütün eli ağzına alacak. Sanırım benim bilmediğim gizli bir bal kaynağı var ellerinde :) Şimdilik bu kadar diyelim. Altay Bey içeriden ben buradayım dercesine sesleniyor. Uyandı. Bana şimdilik müsade. Hepiniz sağlıcakla kalın. Beni listesinden silen ve de bloglarını davet etmeden şifreli yapan arkadaşlara da selam olsun bu arada. Canları sağolsun hepsinin.

9 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

maşallah kuzuuum.Annesi boncuğu nerde bu tontikin:)
sevgiyle öptüm seni abiyi ve minnoşu...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ne kadar büyümüş,ne tobiş yanaklı olmuş...
kabız çocuk kilolu olur derler,işte yarıyor bak :)
ilk çocuğunda ev sakindi,ses yoktu,ikinci çocuk ev kalabalık,aktif ,hareket var ve küçükler bundan geri kalmak istemiyor ve her daim uyanık,cin gibi oluyorlar:)ben buna bağlıyorum arkadaşım,yani bizde öyle olmuştu,ablasının kreşten geliş saatinde çıldırır ,çığlıklar atardı ,ha gayret az kaldı,....

Gamzeli dedi ki...

Zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor bile doğrusu, bizim bile 1 ay oldu , allah salık versin hepimizinkine inşallah...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

çok tatlı maşallah :)

Adsız dedi ki...

buna 41 kere degil, 40bin kere maasallah, o nasil tatli, nasil sevimli, güleryüzlü birsey! ben bunu yumak yumak yumaklarim! süper gercekten!
sana i love your blog ödülü verdim blogumda bir de, öpüyorum :)

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

o agulara kurban olur teyzesi...çok güzel....ALLAH bağışlasın...benimkiler büyüdü artık...işte bizde böyle bebek severek eski günleri yad ediyoruz...en güzel günleri şimdi...tadını çıkarmaya bak...çünkü bu günler geri gelmiyor canım...kokulu öpüyorum bebişi...........

Adsız dedi ki...

Gördüm.. Seyrederken sürekli maşallah dedim.. Yazmadan da geçmeyeyim dedim.. Allah nazarlardan saklasın.. Allah uzun,sağlıklı ömürler versin..

dilek dedi ki...

Merhaba Aslı,

Eskişehir'de bebeklerimiz için bir oyun grubu oluşturma çabasındayız. Bu konu ile ilgilenirsen lütfen bana dilekag@gmail.com adresinden ulaşır mısın.

Altay çok sevimli ve yakışıklı bir bebek, şimdi daha da serpilmiş olmalı. Ama güzel abisini de burada anmak gerek... Artık okumaya başlamıştır :)

Sevgiler.