26 Mart 2010

Sebzeli Tavuk Çorbası

Aramız bayağı olmuş. Ama Altay çok yaramaz vede iki çocuk birden gerçekten çok zor oluyor bana. Geçen sürede bloğumu bayağı boşladım. Bende farkındayım ama zaman hiç bir şeye maalesef yetmiyor. Altay'ın yemekle arası hiç hoş değil. İki kardeş o kadar farklı ki. Berke çok uysal ve söz dinleyen bir çocuk. Ama Altay hiç öyle değil. Yapmak istediği şeyi sonuna kadar mücadele edip başarıyor. Bir bakımada bizi parmağında oynatıyor yani. Neyse Altay'ın en çok sevdiği çorba bu. Bende sizlerle paylaşmak istedim. Eminim hepiniz biliyorsunuzdur. Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
2 adet kalça but.Ama bulabilirseniz çorbalık olarak satılan tavuk kemikleride olabilir.
2 adet havuç
1/2 demete yakın maydanoz
1 çorba kaşığından biraz fazla un
1 çorba kaşığı kadar tereyağ. başka bir yağ kullanmanızı tavsiye etmem tadı bozuluyor bence
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı dolusu susuz yoğurt
2 çorba kaşığından biraz fazla tel şehriye
1 lt kadar su
tuz ve 1 tatlı kaşığına yakın limon




Yapılışı:
Öncelikle aldığınız butları bir güzel sudan geçiriyoruz. Tencereye alıp üzerine havuçları doğruyoruz 1 cm kalınlığında. Onunda üzerine maydonazları yıkayıp saplarıyla yerleştirip suyunu ekliyoruz vede ocağa koyuyoruz. Su iyice kaynayıp maydanozların rengi değişince maydanozları tencereden çıkarıp diğer malzemeleri kaynamaya bırakıyoruz. Havuçlar iyice pişince havuçları vede tavukları içinden alıyoruz. Kaynamaya devam eden tavuk suyunun içine arzuya göre tuz ve şehriyeleri ilave ediyoruz. Bu arada ufak bir tavada tereyağını eritip içine unu katıp kavuruyoruz. Un pembeleşene kadar kavurmaya devam. Sonrasında kaynayan tavuk suyunda azar azar una ilave ediyoruz. Bu arada ufak bir çırpıcıyla karıştırmanız sizin faydanıza. Topaklanmasını engellemek için suyu una yediyoruz. Sulandırdığımız unlu tereyağını tenceremize ekleyip, terbiyesiz olan çorbamızın terbiyesi için yumurtanın sarısını ve yoğurdu bir güzel karıştırıyoruz. Tamamen birbirlerine olan aşklarını gördükten sonra, bu aşka 1 tatlı kaşığı kadar limon sıkıyoruz. Ama baktık limon bunların aşkalrına bir etki etmiyor o zaman bu karışımın tamamına çorbadan azar azar ekliyerek yumurtanın vede yoğurdun ısınmasını sağlıyoruz.Baktık ısındılar tencereye boca edip azıcık karıştırıp ateşten alıyoruz. Malum çok ateşli olmasınlar çobamızın tadını bozmasınlar diye. Çocularınız veya aileniz afiyetle içebilirler.

5 yorum:

Açalya dedi ki...

iki farklı oğlan, çok ilginç olacak büyüdüklerinde...

SeneminYemekleri dedi ki...

ne çorbası yapsam deyip duruyordum iyi oldu bu çorba elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Sayın admin,paylaşımlarınız işimize çok yaradı.dell laptop teknik servisleri olarak teşekkür eder,başarılar dileriz.

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Merhaba;-Allah Teala Hz.razi olsun;-Blogunuzun basarisi dilegi ile;-en buyuk nimet;-sagliktir;-en yuksek takva;-kulluktur Derler;-Ve kimin duasi;-kimin parasi diyerek;-burada Australia'dan Size bu emil'i atiyorum;-Din&Irz Dusmani Hanifi Arslan&Associattes beni 'en azindan takip etmektedir';-"Allah teala Hz.zulum etmez;-kul eder"derler;-Polislerle is birligi yapmakta;-Inanmiyanin basina.Allah Teala Hz.Bizi En Saygili;-Sevgili;-Saygili;-Sevgili Kullarin arasindan buyursun.