Dün akşam canım acayip tatlı istedi, ne yapayım derken aklıma İrmik Helvası geldi. Hem çabuk olur, hem de zahmetsiz. Baktım evde malzemelerim de var. Ailecek bayıla bayıla yedik. Aşağıda belirttiğim malzemeler yaklaşık 4 kişilik.
Malzemeler:
* 1 Su Bardağı Helvalık İrmik
* 1.5 Su Bardağı Süt (arzu ederseniz su da olur)
* 50 gr margarin veya arzuya göre tereyağı
* 1 Su Bardağından biraz az Toz Şeker
* İsteğe göre Çam Fıstığı ( Bana göre olmaz olmaz)
* Üzerine Tarçın
Yapılışı:
Öncelikle yağımızı eritelim. Bu arada da çam fıstıklarımızı ekleyelim ve güzelce kavuralım. O mis gibi kavrulmuş irmik kokusu gelince kavurmaya ara verip toz şekeri ekleyip bir çevirdikten sonra sütü ekleyelim. Sütü çekene kadar karıştırmaya devam. Sütü iyice çektikten sonra pilav demler gibi demleyelim. Yaklaşık 20 dakika sonra servis yapabiliriz. Üzerine de isteğe göre tarçın serptik mi, yemede yanında yat. Afiyet olsun.
Malzemeler:
* 1 Su Bardağı Helvalık İrmik
* 1.5 Su Bardağı Süt (arzu ederseniz su da olur)
* 50 gr margarin veya arzuya göre tereyağı
* 1 Su Bardağından biraz az Toz Şeker
* İsteğe göre Çam Fıstığı ( Bana göre olmaz olmaz)
* Üzerine Tarçın
Yapılışı:
Öncelikle yağımızı eritelim. Bu arada da çam fıstıklarımızı ekleyelim ve güzelce kavuralım. O mis gibi kavrulmuş irmik kokusu gelince kavurmaya ara verip toz şekeri ekleyip bir çevirdikten sonra sütü ekleyelim. Sütü çekene kadar karıştırmaya devam. Sütü iyice çektikten sonra pilav demler gibi demleyelim. Yaklaşık 20 dakika sonra servis yapabiliriz. Üzerine de isteğe göre tarçın serptik mi, yemede yanında yat. Afiyet olsun.
10 yorum:
Dün akşam bu irmik helvasını yedim, tek kelimeyle mükkemeldi. Eşim diye söylemiyorum. Harika yapmıştıı... Ellerine sağlık..
Afiyet şeker olsun hayatım. Seni Seviyorum.
Baldan tatlı, benim enson (Ve ilk)
yaptığım helva - irmik tatlısı gibi olmuştu yani tane tane olmamıştı. Sormak istiyorum sırrı nedir?
Ellerine sağlık.
Esasında irmik helvasının tane tane olmasını istiyorsan, kullandığın yağ miktarının yarısını sıvı yağ olarak deneyebilirsin. Çok kavurmak da önemli, ama yanmıyacak şekilde. Ama insanın canı tatlı istiyorsa inan sana tane tane olması pek önemli olmuyor:) Sevgiler...
oooo Asli Hanim gene dokturmusuz?! kokusu burnuma geldi valla, irmik de var evde, amaaan annem gelince yapsin :P
bu arada bak sana cok guzel bir blog linki vereyim, biliyorsundur belki ama, yine de vericem,
http://sanemcetamin.blogspot.com/
Demek doğum günümüz aynı. Bende hıdırellezde doğum güümü kutlamayı çok seviyorum. Doğum günlerimiz kutlu olsun
İRMİĞİ ATMADAN SÜTÜ KOYDUNUZ İRMİKSİZ HELVA OLDU İYİKİ BU TARİFE GÜVENİP İRMİĞİMİ ZİYAN ETMEDİM yaptıgınız sütlü fıstıklı çorba afiyet olsun
Tarifte benim eksiğim var doğru.Algılaması zayıf olanlar için "irmiği ekliyelim" ibaresini de eklemem gerekirmiş. Kusura bakmayın düşünemedim. Ama daha doğru okumuş olsaydınız tarifte "irmik kokusu gelince" diyor. Eh aklı olan anlar. Bunca kişi algılıyabilmiş, sizin algılayamamış olmanızın benim için bir mahzuru yok.Yinede afiyet olsun, beğenip, yapıp yiyenlere.
ya bu tarif 4 kişilikmi???
lütfen cevapppppppppp werririinn
Yorum Gönder