15 Mayıs 2007

Size Göre


Bu tabloyu annemin alt komşusu yapmış. Kendisi ressam. Ayşegül Yarar. Resimleri bir dünya, kendisi ise bambaşka biri. Çok sevdiğim, saygı duyduğum birisi. Onunla sohbet etmek her zaman beni mutlu eder. Esasında kendisi hakkında sizlere anlatacağım çok şey var ama, öncelikle birer hikaye bekliyorum bu resim için. Ben ilk gördüğümden beri bu resim bana çok şey anlatıyor. Bakalım sizlere neler anlatacak? İlk önce sizlerin neler hissettiklerinizi öğrenip kendi yazdığım küçük hikayeyi anlatacağım sonrasında. Merakla bekliyorum yorumlarınızı.

28 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Bana bebeğinin acısını hisseden veya onu ümitle bekleyen bir kadını çağrıştırdı.

ayci dedi ki...

bence o tabloda iki kisi var.
birbiriyle sevisen sevgili.
bu en yakin olduklari an, o özel an, kimseyle bu kadar yakin olamayacaklari bir durum, bir beden olduklari an, ve o sahane anin bir kaniti. (bir bebek)

kadin kendisi cocugu icin sakliyor.

"Senin icin sakliyorum kendimi bebegim, iyi bakmak icin sana, düsmeyi, kalkmayi ögretmek icin, aglamayi zirlamayi ve büyümeyi ögretmek icin. ama insan hic bir zaman büyümez ki bebegim!"

renkler dedi ki...

Bence bu kadın hamile olduğunu yeni öğrenmiş. Aslında doğru bir zaman değil ve kadın karar aşamasında. Bence doğurmayı istiyor ve şu an bebeği ile konuşuyor.

Bu arada altta mangalda kahve keyfi yaşadığını okudum. Ben bayılırım mangalda yapılmış kahveye. Rahmetli babaannem kahveye çok düşkündü, keyfine de... Hiç üşenmez bahçesinde mangal yakar, hem yemeklerini tıkır tıkır pişirir, hem de sonrasında kahvesini yapardı...

BALDAN TATLI dedi ki...

Yorumlar çok değişik resimler ilgili. Bir iki yorum daha alıp bende kendi ufak hikayemi yazacağım. Sanırım sevgili Ayşegül'de en son yorumu yapacak. Bloğumu yeni ziyaret edenler için çok teşekkürler. Hepinize çok teşekürler.

Bocuruk dedi ki...

Ben önce sanki doğurmak üzereyken bebeğini kaybetmiş bir kadının acısını gördüm. Hani göğüsler sütle dolar ama bebek yoktur:( Yanında da sevdiği adam onu teselli edercesine sarılmış kadınına. Hüzünlü bir resim. İçinde aşk var, sevgi var, acı var, teselli var. Çizenin ellerine sağlık. Yorumları ve hikayeni ben de takip edeceğim.
Sevgilerimle...

mrl's page dedi ki...

Bence aşk var bu resimde, derin bir sevgi :)
Vücudunun tepkilerini dinliyor, aşktan kalbi bir başka çarpıyor ve unutmamak için eliyle hissetmeye çalışıyor...

2. yorumda geldi, sıra sizde :)
~mrl~

kurunane dedi ki...

bence bu kadın sevdiği adamı düşünüyor. onun yanında olmasını hayal ediyor hatta ondan bir bebeği olsun istiyor :)

ayrıca bir cheesecake tarifi vermişsin, kenarlarına kedilimi koymuştun?

Sebnem'den dedi ki...

yorumlar çok enteresan geldi:))herkesin hayal dünyası ne kadar geniş öyle...
ben de benim fikrimi söyliyeyim bari;
saçları bir adak ağacı dalları gibi..bir sürü dilekleri var..hayalini kurduğu bir evlat var..
farkındaysan gögsünün üzerinde ki elinin içinde mendil var..yas mı tutuyor acaba..
biraz kahve falı tadında oldu ama...
merakla bekliyorum senin hikayeni.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bana da bebeğini kaybetmiş bir anne hissi verdi ilk bakışta.. aşk ta yoğun şekilde yaşanıyor sanki ama, öncelikli hissi sanki annelikmiş gibi geldi..:) yine de doğru hikayeyi bekliyorum.:) Bu arada çok güzel bir resim olmuş.. ressamın ellerine sağlık.:)

gezicini dedi ki...

ziyarete geldim, çok enteresan bu resmi gördüm. bence bir acı var burada, erkek kadına yardım etmeye çalışıyor. nedense hüzünlü birşeyler algılıyorum...
sevgilerimle
gorki

Aybike Ceylan dedi ki...

Biraz huzunlu bir resim gibi ama kadinin yaninda sevdicegi var. Ben bebegini emzirmeye hazirlanan anne yi goruyorum. Cok hos bir resim, tebrik ederim komsunuzu Almula'cigim. Sevgilerimi gonderiyorum.

BALDAN TATLI dedi ki...

Hepiniz harikasınız. Hayeller ne kadar geniş. Biraz daha sabır az kaldı.Çoğumuz bebek acısı diye düşünmüşüz sanırım. Yeni gelip ziyaret eden arkadaşlara da çok teşekkürler. Ayrı ayrı yazamadım kusuruma bakmayın.

Kuru nane, evet tarifin kenarında kedi dili var ama ben o günlük yaptım. Normalde kedi dili koymam.

Aybike'ciğim sanırım isimleri karıştırdın. Almula başkası olmasın. Ben Aslı.:)

Hepinizi sevgiyle öpüyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Asli'cigim,
Kusura bakma lutfen, senden hemen once orayi ziyaret etmistim, oyle yazmisim iste.
Sevgilerimi gonderiyorum.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sayfama hoş geldin, ben de iade i ziyaret edeyim dedim. iyi dileklerin için teşekkürler..

tabloda tam da kendimi gördüm, doğum esnasında bebeği ölen ben, sütleri öylece saçılan.. çok güzel bir tablo olmuş, yapanın ellerine sağlık. yapan hangi amaçla yaptı çok merak ettim..

sevgiyle

Noni dedi ki...

Ben resme bakınca nedense bazı duygularını yitirmiş bir kadın gördüm yani arkasındaki erkeğe sırtını dönmüş artık onunla olmak istemiyor, yeni bir başlangıç yapmak istiyor ama bir taraftan da kalp kırmakta istemiyor iki arada bir derede kalmış bir kadın gördüm ben ama çok yakında gidecek çünkü onun için artık herşey bitmiş.
İşte ben bu resimde bunları gördüm...

gochemoche dedi ki...

bende kadina sarilan bir erkek gordum kadincagizda onun elini tutuyor. mutlu bir tablo bence :)
bu sabah cok erken kalktim abuk sabuk yazarsam ne olur kusuruma bakmayin :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

merhaba ,ilk ziyaretim ,
resimde tutku dolu iki sevgili görüyorum ben...

kurunane dedi ki...

ay pardon yaa kedi dili yazcağıma kedilimi diye yazmışım :))

kumralada dedi ki...

ben bu resimde aşk karşısında bile ağır basan anneliği gördüm.
erkeğin aşk dolu sarılışına rağmen kadın bebeğine sarılıyo,kadınında adamı sevdiğinden şüphe yok ama nolursa olsun annelik başka!!!
sevgiler...

yummymummy dedi ki...

Hmm.. kadinin saclari da ilgimi cekti. Tavuskusuna gonderme yapilmis. Cazibesini vurguluyor bence saclar. Erkegini cazibesi ile cekiyor, ama gogsundeki eli esasinda bu paylasimin salt sehvetten ibaret olmadigini, bir bebek icin acilmis bir yol oldugunu anlatiyor bana.

Unknown dedi ki...

Merhaba Aslicim, resim cok hos komsunun eline saglik, bende gogusunden ayrilmak uzere olan bir kadinin acisini huznunu gordum,belkide yarin bir operasyonla gogsu alincak, ayy en acili yorumu ben mi yaptim ne, kusura bakma, cok ptummm....

BALDAN TATLI dedi ki...

Harika, harika.Yorumları bitirip kendi hikayemi yazsam mı yoksa devam mı etsem bilemiyorum. Sevgili Ayşegül sence ne yapalım? Bende hikayemi yazıp son yarumuda sen yapar mısın acaba?
Hepiniz sevgiyle kalın.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Merhaba bu ilk ziyaretim iyi ki de gelmişim :))
Bu resmi görür görmez ben de buket gibi memesiyle vedalaşmak zorunda kalacak olan bir kadının hüznünü ve tam da bunun ortasında hayata kocaman sarılacak olmanın arifesindeki bir kadını gördüm hatta bi an meme kanseriyle ilgili bir etkinliğin afişi gibi canlandı gözümde

Adsız dedi ki...

iade-i ziyaret dedim, ne güzel bir bloga rastladim :) bence de bunlar iki sevgili ve yasadiklari aci-tatli tüm hatiralar, kavusana kadar atlattiklari tüm badireler baslarinin üzerindeki türlü semboller/sekillerle anlatilmis! ama askin önüne hicbirsey gecemiyor tabi! yasadiklari onlari ayirmamis, sadece bilgelestirmis! keske resmin kendisini görüp tektek incelemek nasip olsa, oturup senin yaptigin gibi hayatlarini yazardim :)

Annelog Atölye dedi ki...

Ben aşık bir çift görüyorum bakınca, ağızları yok konuşamadıkları şeyler var gibi ve başlarında bir sürü düşünceler. Ama yine de aşıklar ve bağlılar.
Diye yorumladım.

ayci dedi ki...

AMA SENIN HIKAYENI COK MERAK EDIYORUUUUMMM :)

Adsız dedi ki...

Uzun süre bakıştık tabloyla...Doğada en ufak,önemsizmiş gibi görünen bir şey etkilerdi beni ama nedense ya dikkatimi toplayamıyorum ya da odaklıyamıyorum kendimi...Yoksa bir kaç bardak bir şey mi içmeliyim?Eser sahibine saygısızlık etmek anlamında değil yazdıklarım.Ben daha yalın ve gerçekçi konularla haşır neşir oldum da bu güne dek.Ama diyorum ya bir hikaye yazacak etkiyi alamadım.Bağışla emi?

BALDAN TATLI dedi ki...

Bir tablo için bir şeyler hissetmek için sanırım bir kaç bardak birşeyler içmeye gerek yoktur sanırım. Bakmak için sanırım görmek gerek. Herkes de farklı olabilir. Beş parmağın beşi bir değil.