23 Ağustos 2007

Eski Paralar

Sevgili Eda beni mimlemiş. Sağolsun. Mimlendik yani ama önce sizlere bu paralardan bahsedeceğim sonraki postumda da Edacığımın isteği olarak mimlenme hareketine devam edeceğim. Umarım sevgili Eda bana darılmaz neden hemen yapmadın diye. Ama bu aklımdayken ve zamanı geçmeden bu postu yazmalıydım.

Sizlere annemin anjiyo olduğundan bahsetmiştim bir önceki postumda. İşte annem hastanede yatarken bu hastaneye çok yakın bir bakkal dükkanında gördüm bu eski paraları. Bu bakkal dükkanını işleten Ali Şenligil. Kendisi ufak ama çok hoş bir bakkal olan Ünal Gıda Pazarı'nın sahibi. Burada eski paralardan başka eski bir gromofon ve çeşitli eski radyolar var. Benim en çok ilgimi çeken ise Cumhuriyet'in ilk parasının da burada olması. Paraların hepsi cam altında. Bende resimleri öyle çekmek zorunda kaldım. Ama Ali bey burasını yılbaşında devredeceğini söyledi."Artık çok zor oluyor, yaşlandım artık" dedi. Ama ilgilenmek istiyen kişilere bu paralar hakkında bilgi aktarabileceğini söyledi. Bende buna aracı oluyorum ve telefon numaralarını sizlere ulaştırıyorum. İlgilenenlere duyurulur.

Ünal Gıda Pazarı Ali Şenligil
Adres: Mamak Cad. No: 29/B (Göz Bankası Karşısı) (Ankara Üniversitesi Kalp Merkezi yakını) Ankara
Tel: 0 312 363 05 64 Ev : 0 312 319 51 66









9 yorum:

Adsız dedi ki...

Yok balım darılmam bugün 5 ayrı konuda mimlendim ve hepsini tek yazıda girdim ve rica ettim beni mimleyin bende artık mimlemiycem diye. Malum konsept dışına çıkıyoruz :) Umarım kimse alınmaz :) Annede çok geçmiş olsun canım.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Nerelere götürdü bu paralar beni. Hey gidi günler hey. Babacığım da yapar eski para kolleksiyonu. Yabancı paralar. Eski Türk Liraları. En sevdiğim nedense bin liralık banknotlardır benim. Eskiden çocuklarla birbirimize hava atardık benim babamın bin lirası var. Biz zenginiz diye.:)))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

baldan tatlım,benim de bir mimim var sana ,onu da unutma ....
amcam ne çok biriktirmiş eski para,yer verdiğin için teşekkürler....

es dedi ki...

ilkokulda öğretmenlerimiz bzi koleksiyonculuğa özendirirlerdi hep,ama hiç bu kadar güzel bir koleksiyonum olmadı,sadece peçete koleksiyonum vardı benim..
bu arada bu amca ne kadar şeker bir amca.yahu..

uykucu dedi ki...

bende eski paraları biriktirmeyi severim abimden kalma bayağı bir kolleksiyonumda var.vaktim olursa o amcayı ziyarete gitmek isterim ama hiç yolumun üstü değil yazıkki..tekrar geçmiş olsun diyorum..

Açalya dedi ki...

Mimlenmek kelimesi bu şekilde kullanılmasın aman diyeyim yav.
Mimlenmek demek kara listeye alinmak demektir. (Bkz. TDK sözlüğü)

Adamcağız umarım istediği gibi bir müşteri bulur Aslı'cığım, hayırlı bir işe aracı olmuşşun. Eski paralar ardında ne çok hatıra saklıyordur değil mi? Kimisi hüzünlü, kimisi sevinçli. Ama hep hayal ve umit dolu.

Açalya dedi ki...

aaa paralarin icinde bir Saddam parasi gordum! :))

Aybike Ceylan dedi ki...

Asli'cigim,
Ne hos bunlara saydanda yer vehrmen. Hey gidi gunler hey....
Sevgilerimi gonderiyorum.

Selen dedi ki...

Eski paralar herkese eskiyi hatirlatti anlasilan.Benimde rahmetli anneannecigimin ve dedemin bana ta 5 yasinda falanken verdigi paralari saklamistim anneme bu sene getirmesini soyledim onlara bakip ta eskilere gittim.
Hala Izmirdeyim bugun eskisehirden cok sevdigim ılkokul ve lise arkadaslarimla bulustum nasil mutluyum anlatamam 15 20 seneden sonra bulustuk cok guzeldi.
1 haftam kaldi donmek icin cok uzuluyorum