11 Eylül 2007

Delidir Ne Yapsa Yeridir

Ben gerçekten deliyim sanırım. Ama bu deliliğim çok işe yaradı bu sefer. Koltuklarım ne zamandır gözüme batıyordu. Ne yapsam nasıl etsem. Kotukçuya versem dünyanın parasını istiyecek. Zaten bu koltuklar gitse gitse en fazla 5 sene daha gider. Ama ben görünümüne de dayanamıyorum. En sonunda Eskişehir'in Çarşamba Pazarından metresi 6 YTL'ye kumaşını aldım. Ama kafamda yaklaşık 2 aydır kaplamasını nasıl yaparım diye de kuruyorum. Elimde de Rus malı koltuk zımbası var, ama teli yok. Telini alayımda öyle yapayım. Cumartesi eşimle çıktık telini aradık. Çoğu yerde uygun zımba teli yok. Olanı aldık. Makineye yerleştirdik. Baktık basıyo ama yeterli değil. Ne yaparsın, ne edersin? En iyisi çiviyle çakalım dedim. Eşim diyor ki "olmaz tutmaz bu çiviler". "Ya zaten ben mobilyacı değilim, sadece kumaş kaplıyacağım." diyorum. Neyse efendim, eşime söktürdüm koltuğun yanlarını. Önce,koltuğun üzerine ince elyaf yayıp bir güzel yerleştirdim ve gelişigüzel diktim. Eğri iğnem vardı. Ama bu arada parmak uçlarımda acımaya başladı. İğne ne kadar eğri olursa olsun, batıyor çıkmıyor. Elyafı diktim yinede koltuğa. Kumaşı sökmedim zaten. Sonrasında aldığım kumaşı bir güzel kaplamaya başlarsın. Önce katlanan yeri, yani ortasını diktim üzerinden,kaymasın potluk yapmasın diye. Sonrasında kenarlar. Kapladıkça hoşumuza gidiyor. Eşim çivi çakma işini üstlendi ben yerleştirip el dikişlerini.

Koltuğun yanlarına sıra geldi. Ölçüp biçmişim zaten. Kumaşımı ona göre almışım. Başlarsın yerleştirmeye bir güzel. Ama önce iğnelersin, yerleştirirsin. Sonrasında çivilemeye başlarsın. Bu sefer çivi işi bende. Bu arada koltuk kaplanana kadar yaklaşık 2 dikiş iğnesi kırıldı, 20 adet de toplu iğnesi eğildi. Koltuk kenarlarının elimi ve bacağımı çizmesi parmak uçlarımın hissisleşmesi de cabası.

Oğlum bu arada "anne benim koltuğumu ne zaman kaplıyacaksın?" demeye başladı. Onada sıra gelecek elbet. Sırada daha iki tekli koltuk var. Onlarda kaplansın hele bir. Bende böyle deli olduktan sonra. Yaparım onlarıda. Fotoğraflarda benim artık dağılmaya başlamış halim ve oğlumun spiderman halleri görünüyor.


Sonunda, cumartesi ve pazarın tamamında kaplanan koltuğumuz. Zafer benimmmm. Eşim bana "ben işin %10'unu, sen %90'ını yaptın. Ellerine sağlık. Sen olmasan biz ne yapardık " dedi. Mutlu oldum. Buda bana yetti. Tabii yemek yapmak ve oğlumun banyo işi eşime aitti hafta sonu. Ama sonunda kendimle gurur duyuyorum. İnsan isterse neler yapabiliyor gerçekten. Koltuğumu yeni bir kumaşla kaplamak bana çiviler hariç 30 YTL'ye maloldu. Ama bu koltuğun yanları ayrılmasaydı, koltuğu kaplamam çok daha zor olurdu. Bilmem belki onuda yapardım belki....

23 yorum:

Gamzeli dedi ki...

helal olsun sana bravo tek kelime ile...ne güzelde yapmışsın..Zaten kadınlar çabalamasa ev kırılsada dökülsede erkeğin umrunda olmaz...

İyi yapmışsın ve 30 ytl ye halletmişsin..

Mutluveumutlu dedi ki...

Maşallah ne kadar becerikli bir hanımsın. herkesin harcı değil yani koltuk kaplamak.
Çok güzel olmuş.Güle güle kullanın.

Selen dedi ki...

Helal olsun iste bu ya...Elinden her is gelmek ne guzel degilmi?
Iyi oturmalar harika gorunuyor koltuk.

kakaolusevgi dedi ki...

MAŞAALLAH VALLAHİ.ELLERİNE SAĞLIK.HERKESİN HARCI DEĞİL.KOLAY İŞ DE DEĞİL.AYRICA YAPTIĞINA DA DEĞMİŞ.SÜPER OLMUŞ KOLTUĞUNUZ,RENGİ DE.GÜLE GÜLE OTURUN.

Bocuruk dedi ki...

Yaratıcılık, beceri, çalışkanlık, sabır hepsi birleşmiş veee harika bir koltuk çıkmış ortaya:) Kumaşını da çok beğendim üstelik. Rengi de çok güzel. 5 değil 15 sene dayanır en az. Ellerine sağlık, güle güle kullanın.
Sevgilerimle...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Valla helal olsun diyorum başka da bir şey demiyorum. Biraz yorucu olmuş ama, sonuç mükemmel.:) Benim çocukların odasında var böyle bir koltuk, ne zamandır istiyordum kaplamayı. Kumaşı da hazır ama, cesaret lazımdı. Şimdi cesaretlendim veee en kısa zamanda yapıcam inşallah. Ellerine sağlık tekrar ve teşekkür ederim.:)

loungetime dedi ki...

Yaratıcılık ne kadar gurur verici değil mi? Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.

loungetime dedi ki...

Bir önceki postdaki adresler için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş becerililik bu işte,güle güle oturun, dünkü gazete benzetmesi bizi gülmekten kırdı geçirdi,bizim evde günün espirisi gazete,Berke'nin yanaklarından öperiz

Cafe Gusto dedi ki...

valla Bravo...ne desem bilemedim.beceriklilikte sınır tanımamışsın
sevgiler..

zeynep dedi ki...

helal be. kal geldi valla:))))eskişehire geleyim sana çiğ börek yapıcam.

ellerine sağlık. güle güle oturun:)))

uykucu dedi ki...

sevgili koltukcu bacı müsaitseniz bizede bekliyoruz! valla muhteşem olmuş boş oturma bunu meslek edin. banada arada esiyor oturma odasındaki kanape ve 2 koltuğa el atsam diyede hep amann beceremezsem daha beter edersem diye vaz geçiyorum senden cesaret geldi çok kolaymış gibi anlatmışsın görüntülerdende sonuç nefis görünüyor başlasammı?yanlız kaplamacılar derneği duymasın dava açarlar mesleğimizi elimizden alıyorlar diye:)

ayci dedi ki...

bir ara banada ugrarmisinnn :)

Valla burda bu isin ustasi gibi gözüküyorsun...güle güle otur ve eskit!

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, insan yeter ki istesin, istedikten sonra herseyin ustesinden gelir.Resimler de cok seker, sevgiler.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

maşallah maşallah...
demiştin bana yazdığın mesaj da da şaka gibi gelmişti,resmen ve cebren koltuk kaplamışsın ayol....
tek kelime ile BRAVO...

es dedi ki...

tu tu maşallah,ben senin yerinde olsam her yerde anlatmazdım bunu hee blogda hiç anlatmazdım aslı abla :)
nazarlardan korusun rabbim seni..
bayanın akıllısı,marifetlisi,birde böyle hamaratı zor bulunur.. eşine seninle ve güzel koltuklarınızla ve tabii baldan tatlınızla(oğluşcugunuzla) mutluluklar diliyoruz..

Adsız dedi ki...

Kadın sen çok tatlısın ya hem özgün hem doğal hep böyle kal emi. Ah garibim ya çok şeker bocalarken nasılda resmini çekmişler aferim valla işte el emeği budur. Seninkide karede rap yapıyor valla korkulur bu yeni nesilden ellere bak ellere :) Not: Headerı unutmadım balım aklımdasın yani kuzum yapıcam janjanlı bu akşam kısmet olursa yani sabaha kadar :)


Eda Suner

renkler dedi ki...

Valla helal olsun sana arkadaşım. Bu ne beceriklilik maşallah. Biz de eşimle günlerdir kaşınıyoruz mobilyalara ne yapsak diye. En sonunda orta sehpayı şu sıralar moda olduğu şekilde deri ile kaplamaya ve aynı deri ile sandalyeleri kaplamaya karar verdik. Masa kolay da sehpayı yaparmıyız diye düşünüyorduk. Sen bana umut verdin. Yaparız gibi geldi:-)

BALDAN TATLI dedi ki...

#Gamzelim; evin kırığı döküğü maalesef biz kadınlarda haklısın hayatım.

#Mutlu ve Umutlucum; İstemek, önemli olan değil mi?

#Selenciğim; Valla elinden her iş gelmesi ne kadar iyidir bilemiyorum. Bazen keşke bir şeyden anlamasam diyorum.

#Kakaolu sevgicim; Koltuğun rengini beğendiğine sevindim canım. Nedendir bilinmez mavi ve tonları bana huzur veriyor. Salon takımlarımı az aramadım mavi tonlarında olsun diye.

#Bocurukcum; Valla ne kadar dayanır bilemem ama ben bu renklerden vazgeçemem sanırım.

#Fikriminincegülüm; sen valla hemen işe koyul. Bak kumaşında hazır. Hiç durma. Çekiç, çivi ama başlıklı olacak, iğne iplik vs ve en önemlisi cesaret. Bunların hepside sende vardır eminim. İlkönce kafanda tasarla, başla kaplamaya. Kolay gelsin şimdiden. Yap sende koy postuna.

#İlkayım, kendimle gurur duymuyorum desem yalan olur:)Eğer adresler işine yaradıysa ne mutlu bana.

#Aytuğcum sağol. Valla bana göre öyle ne yapayım. Sayende Bilecik hakkında bilgileri alıyorum. Haa birazda magazin yapsan nasıl olur. Şaka şaka :)

#Serpilciğim; sağol hayatım.

#Zeynepciğim; sen ne zaman Eskişehir'e geleceksin onu söyle bana. Bayıla bayıla yerim. Halimden belli olmuyor mu zaten hayatım:)

#Figenciğim; valla koltukçular derneği istediği kadar duysun. Onlarda çok para istemesinler. Oğlumun koltuğunu kaplamak için sırf 50 YTL istediler. Yok yedirtmem o kadar da değil. Meslek edinmeye gelince ,parmak uçlarım hala sızlıyor valla.Deliyim ama o kadar da değil :))

#Ayçicim, istemeye gör neler yapılabiliyor.Tabii birazda benim gibi çatlak olması gerek:)

#Aybikem; teşekkür ederim canım, sağol..

#Perili köşküm; sen şaka mı sandın. Evet birebir koltuk kaplaması. Tek eksiği sünger takviyesi yok.

#Esracığım, gerçekten anlatmıyayım mı bunları. Eşimde kızıyor bazen bana. Her yaptığını anlatma diye. Ee o zaman blogta yazmanın anlamı ne. Nazar konusuna gelince, bak aklıma geldi bir tane nazar boncuğu kondurayım ben bloğa.

#Edacığım; ben değişmem merak etme. Deli insan değişir mi ayol. Sorma bayağı bocaladım bunun için. Daha 2 tekli koltuğum var. Şimdilik onlar bana bakıyor ben onlara. Header işine gelince sıkma kendini hayatım. Ne zaman olursa.

BALDAN TATLI dedi ki...

Renklerim, sende bu renklilik olduktan sonra canım. Kaşınmayın yapın yaa. O kadar da zor değil.

Adsız dedi ki...

yani bir insan becerikli olur da bu kadar mi olur!!! ne zaman tanisiyoruz :))

Açalya dedi ki...

Kızım manyaksın seeeenn, süper olmuş ya! hele Berke'nin pozuna bayıldım!!!!

nrhnmrl dedi ki...

merhaba ben de koltuklarımı kaplamayı düşünüyorumda nasıl yaparım nasıl kumaş almalıyım (nasıl kumaş alıcam acaba )diye gezerken size rastladım ellerinize sağlık çok güzel olmuş benim koltukların yanları filan da çıkmıyor açılan hiç bir yeri yok bakayım nasıl yapıcam mobilyalarımı hallettim şimdi koltuklara geldi sıra neyse çok konuştum bana da beklerim sevgiler