19 Eylül 2007

Dizi Sobem

İzlediğimiz dizilerle ilgili bir sobemiz var. Sevgili Kakaolu Sevgiden.Genelde bu sobede gördüğüm kadarıyla Türk Dizilerinden bahsedilmiş ama benim izlediğim bazı yabancı dizilerde Türk dizilerinin yanında. Ama Cnbc'de yayınlanan bahsedeceğim dizileri izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Başlıyalım
Türk dizilerimizle:

1- Bin Bir Gece: Kanal D
Neler olduğunu bilmiyenimiz yok sanırım. Ünlü Binbir Gece Masalıyla bağdaştırılmaya çalışılıyor ama ilgisi yok. Sadece Şehrazat ismi benziyor. Her bölümü ilgiyle izliyorum.





2-Avrupa Yakası: atv
Gülse Birsel'i gerçekten tebrik etmek gerekir. Ata Demirer ayrıldığında ümidim kalmamıştı ve dizi biter bir şekilde diyordum. Ama kuvvetli kalemi ve Sinan Çetin'in Yönetmenliğiyle süper bir komedi dizisi. Karakterlerin herbiri ayrı ayrı eğlenceli, ve oynayanların bir çoğu tiyatro kökenli veya bu işe gerçekten gönül vermiş insanlar. Yeni bölümlerde Gaffur tiplemesinin olmayışı bence eksi bir şeyler getirmez diye düşünüyorum.
3-Bizim Evin Halleri: Kanal 1
Bu diziyi TRT1'den beri takip ederim vede çok büyük zevk alırım. Bizden birileri vardır. İşin açığı uzun süreli tek yerli dizi. Şimdi şimdi biraz bozulmaya başladı. Örneğin bir Pembe karakteri vardı. Dizinin bazı bölümlerinde XL mankenlik yaptı. Diksiyonunu düzeltti, şimdiki bölümlerde yeniden yemeni örtüp, yerel lehçe ile konuşmaya başladı. Sanırım senaristler değişti. Bu diziden bir çok başka diziye transferler oldu esasında.
4- Arka Sokaklar: Kanal D
Polisiye ama bir o kadarda komik geliyor. Hele Rıza Babanın kızını Ali'ye vermek istememesi çok hoşuma gidiyor. Elbette Çoban'ı ve ailesini unutmamak gerek. Hepsi çok başarılılar bana göre.



5-Kurtlar Vadisi: Show

İşin açığı başlarda hiç seyretmedim ama geçen seneden bu seneye seyretmeye başladım ve yeni bölümlerini merakla bekliyorum.


Yabancı Diziler:
1- Ghost Whisperer: Cnbc-e
Bu tür dizileri severim. Korku ve gerilim bir arada. Dizide ki kadın ölülerle konuşabilme yetisine sahip. Bu dünyada sıkışıp kalmış ve diğer dünyaya geçemeyen ölülere daha doğrusu ruhlara yardımla ilgili. Her bölümde farklı bir konu var. Bu da benim daha çok haşuma gidiyor.









2- CSI-NY: Cnbc-e
Polisiye olan bu dizide; cinayetlerin nasıl işlenmiş olabileceğini ve kanıtların nasıl elde edildiğini anlatıyor kısaca. Cinayetin nasıl işlendiği değil ama kanıtların tereyağından kıl çeker gibi bulunmasını izlemek değişik geliyor.








3-NIP-TUCK: Cnbc-e

Bu diziye hangi kategori derseniz,bunu gerçekten kesin şudur diyemiyeceğim. Ancak iki yakın arkadaş estetik cerrahın, başına gelen çeşitli olaylar bu dizide yer alıyor. Bayanların estetiği ne kadar değer verdiğini anlatan bir dizi. Benim favorilerim arasında. Ancak +18 yaş ibaresi var ve saat 23.00'den sonra yayınlanıyor.





Şimdi ben sobelemesem olmaz değil mi? Bende Aytuğ'yu, Margo'yu ve Rahşan'ı sobeliyorum. Bakalım onlar hangi dizilerden hoşlanıyorlar.

8 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

CNBCE'de gerçekten çok güzel diziler var. Bu söylediklerin de en beğendiklerimden. Bir de ER çok güzel. Kaçırmamaya çalıştığım ikinci dizi. Avrupa Yakası'ndan sonra.:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

baldan tatlım bunların hepiciğini izleyebiliyormusun....

Adsız dedi ki...

Bizde en çok puanı alan Avrupa Yakası

Gamzeli dedi ki...

Arka sokakları bende izlerm fırsat buldukça, çok güzel bir dizi Oda...

BALDAN TATLI dedi ki...

Genelde hepimizin favorisi Avrupa Yakası. Sevgili Perili Köşk;bu dizilerin hepsinin günleri farklı. Elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum. Ama kaçırdığım günler olmuyor değil hani.

kakaolusevgi dedi ki...

CANIM ÇOK TEŞŞÜRLER,İLGİLENDİĞİN VE GÜZEL BİR POST HAZIRLADIĞIN İÇİN.
BİZİM EVİN HALLERİNİ BEN DE ÖNCEDEN ÇOK İZLERDİM.

CeRoXiMo dedi ki...

Merhaba;
Öncelikle Açalya'ya yaptığınız battaniyeye bayılmam ile blogunuza giriş yapmış bulunuyorum.

Avrupa Yakası , CSI ve Ghost Whisperer için aynı görüşteyim. ama ne yazık ki şu Kurtlar Vadisinin yeni sezonunu hiç sevemedim.

Bir de LOST var tabi hastalıklar arasında. Siz listenize eklemediğinize göre o bağımlılık keşfedilmemiş henüz :) Keşfetmediyseniz de aman boşverin ,hastalık yapıyor zaten.

Tabiat Ana dedi ki...

Ghost Whisperer önce izlerim(genelde gece yayınlandığında izliyorum ancak fırsat oluyor) sonra korkarım, ama yine de mutlaka izlerim :)