17 Eylül 2007

İNÖNÜ GÖZLEMESİ

Bilmiyorum kaçınız biliyor bu tarifi, ama ben komşumdan yeni öğrendim. Hem yapımı çok kolay, hemde vitamin deposu. Özellikle yumurta yemeyen çocuklarınız için ideal. Öncelikle kaç yufkadan yapacaksanız o kadar yumurta kullanıyorsunuz. Eğer bu oran size fazla geldiyse 1 yufkaya 1/2 yumurta kullanabilirsiniz. Bolca yoğurt, kıvamı bu sağlıyor çünkü, elbetteki sıvı yağ ve biraz tuz. Resimlerde nasıl bir kıvamda olduğunu rahatça anlıyabilirsiniz.Öncelikle yufkaları yarıya bölüyorsunuz ve harcımızdan bolca sürüyoruz. Bolca derken gerçekten bolca.



Şekilde görüldüğü gibi katlıyoruz.


Hiç bekletmeden hemen tavamızda çok az yağda hemen alt üst pişiriyoruz. İçinde peynir ve maydanoz yok dikkat ettiyseniz. Yerken sanki varmış gibi oluyor. Çünkü yoğurt kesiliyor ve peynir hissi uyandırıyor. Yumuşacık bir gözleme. Şükrancığım iyi ki gösterdin, sağol canım. Sizlere de afiyet olsun. Arzu ederseniz sahurda yapabilirsiniz. Yumurta olduğu için tok da tutar diye düşünüyorum.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili aslı rejimdeyim ben yafss olmadı şimdi bu :))))

Adsız dedi ki...

çok nefis görünüyor,eğer bunu yarın iftara yaptırıp yemessem çatlarım vallahi, yaptırıp iftarı inönü gözlemesi ile açaçağım, elinize sağlık

Tijen dedi ki...

Komşu komşu huu..
Bunun cahillikle ilgisi yok şekerim çünkü kamkat Türkiye'de 3-5 bahçede var sadece. Bunlardan biri de benim can dostum Gisela'nın bahçesi. O yüzden ben her yıl tadabiliyorum. Bir tür narenciye meyvesi. Kabuğuyla yeniyor, dışı tatlı, içi ekşi (dur bunları oraya yazayım, başka merak edenler de olur belki)

Mutluveumutlu dedi ki...

Aslıcım, içine birşey koyarak yapıyordum ama yoğurtlusunu bende ilk defa duyuyorum. Mutlaka deniyeceğim. Sağol, bizlerle paylaştığın için.
Sevgiler

Gamzeli dedi ki...

Günaydın canım,

Ellerine sağlık, tarif çok kolay, hakikaten piştikten sonra nasıl lezzetli olduğu belli oluyor...Canım istedi deneyeceğim :)

Öptüm canım...

kakaolusevgi dedi ki...

İÇİNE BİRŞEY KOYMA ZAHMETİ OLMADAN NE GÜZEL YAHU.ELLERİNE SAĞLIK.DEDİĞİN GİBİ UZATMADAN SAHUR İÇİN ÇOK KOLAYMIŞ.BU BÖREĞİNİ GÖRÜNCE AKLIMA ÜNİVERSİTE YILLARIM GELDİ.ARKADAŞIM EVİNE GİTTİĞİMİZDE İÇİNE BİRŞEYLER KOYARAK,AMA AYNI SENİN GİBİ KATLAYARAK YAPARDI.
BU AKŞAM SAHURDA YAPICAM İNŞALALLAH BAKALIM.

Adsız dedi ki...

valla süper görünüyor, bir kere deneyecegim ya iftar ya sahurda!

ayci dedi ki...

karnim aciktiiii

es dedi ki...

pek güzel olmuş..bende çok yaparım ve çokta severim...
hatta içine patatesli harc ta hazırlarım pek güzel olur :)
yaşasın patatesss yemekk :)