21 Eylül 2007

Kumaş Boyama


Bu Besmele yazısıda yaptığım işlerden bir tanesi. İstediğiniz herhangi renkte bir kumaşı (kumaş boyandığında arkasına geçirmeyecek) alıyorsunuz. Benim tercihim ithal ipek. Boyıyacağınız deseni beyaz kopya kağıdı ile kumaşa geçiriyorsunuz. Elbette desenin ilk önce patron kağıdı dediğimiz ince kağıda geçirilmiş olması gerek. Sonrasında kumaş ile patron kağıdı arasına beyaz kopya kağıdı yerleştiriyorsunuz ve kaymaması için iğneliyorsunuz. Deseni kumaşa bir güzel kopyalıyıp gerçirdikten sonra kumaş boyası ile boyuyorsunuz. Boyanızı altın simli veya gümüş simli seçebilirsiniz. Ben bu tür hat boyamalarda altın simi tercih ediyorum. Hatta ve hatta, kumaş boyası satılan yerlerde ayrıca toz halinde sim satılır, ben boyanın içine bundan da ekleyip daha parlak bir görünüm elde ediyorum. Kullandığınız fırçanın bu iş için uygun olmasına dikkat etmenizi öneririm. Pebeo markası bu iş ideal. Boya için hangi marka derseniz Art-Deco veya yine Pebeo diyeceğim. Seçim size kalmış burada. Boyadığınız alan iyice kuruduktan sonra yani yaklaşık 6 saat sonra kesindir kuruması, kumaşınızın arkasından sıcak ütü ile sabittliyoruz ki herhangi bir şey olmasın diye. Gerçi benim kullandığım bu stilde, çerçeve olacağı için başına bir şey gelmez ama olsun, işi sağlama almakta fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca boyadığınız alan sizi tatmin etmedi ve kumaş boyanın altından görünüyorsa iki kat boyıyabilirsiniz. Düz boyama stili gerçekten çok kolay bir o kadar da zevklidir. Tabi sevene. Sevgiyle kalın.

12 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Çok güzel olmuş bu. ellerine sağlık canım.:)) Çok zevkli ve bir o kadar da stresini alan bir uğraş. Vakit bulabilsem keşke ben de.:( Bir ara yatak odama takım yapmıştım. O dediğin toz simler gerçekten havasını değiştiriyor. Tekrar ellerine sağlık. Sanat eseri olmuş.:))

Mutluveumutlu dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel ve şık olmuş.Çok beğendim :)

Gamzeli dedi ki...

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ben Tuğçe, Ayça'nın ikiz kardeşi, yaptığınız tablo çok güzel olmuş.Çok beğendik, ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Bizim kız böyle dini eserler gördümü dayanamaz, ama çok şık duruyor, bende çok beğendim.

Bocuruk dedi ki...

Aslı'cım,
Ne kadar beceriklisin maşallah. Koltuk kaplarsın, kumaş boyarsın, ahşap boyama yaparsın. Hepsi de öğrenmek istediğim şeyler ama emeklilik günlerine ancak:) Eline sağlık canım.
Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Aaa Aslı sen Eskişehir'de yaşıyormuşsun. Neresinde?

BALDAN TATLI dedi ki...

#Fikriminincegülü;Sanat eseri olarak görmene çok sevindim :) Benim cesaretim yok yatak odası takımı yapmaya :P

#Mutlu ve umutlu; Beğenine teşekkür ederim.

#Gamzeli; teşekkür ederim.

#Aytuğ ve Ayça; ikinizede teşekkürler Demek ikiz kardeşler aynı bloğu kullanıyormuş.

#Bocuruk;Emekli olunca, hangisinden zevk alırsan yaparsın canım. Teşekkür ederim.

#Tijen; Eskişehir'de oturuyorum elbette canım. Oturduğum yer Vişnelik ile Kanlıkavak arasında.

Açalya dedi ki...

cok guzel...ben bir sey anlatilinca anlamiyom, azicik gerizekaliyim boyle el islerinde...bir dahaki sefere aşamalı olarak gostersen nasıl olur acaba?

BALDAN TATLI dedi ki...

Açalyacım; böyle işleri yapmak için biraz ilgi duymak gerek. Yani nasıl yapıldığına dair. Aşama aşama anlatmaya gelince, anca yeni yaptığım şeylerde yapabilirim. Zira bunları çok daha önceden yapmıştım.

Adsız dedi ki...

Başlık bolluğu var nasılsa değiştirip değiştirip bizi kıskandırın bakalım. Elbet bir kaynakta biz buluruz.

Adsız dedi ki...

Kumaş boyama işini maalesef yapamadık çok istediğim halde burda malzemeleri bulamadım artık kendi odama hazır alacağım