Rulo Pastayı oldum olası çok severim ama bir türlü ölçülerini tutturamam. Kah yapışır, kah yuvarlarken kırılır. En sonunda, araştırmalarım sonucu en uygun tarifi, kendi katkılarımda olmak üzere buldum. Çok kolay, masrafsız üstelik. Süslemesi size kalmış. Canı gönlünüz ne ile süslemek isterse süsliyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 orta büyüklükte yumurta (eğer yumurtalarınız küçük ise 4 adet yeterli geliyor)
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 2 kahve fincanı (bahsettiğim Türk kahvesi) + 1,5 tatlı kaşığı un
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 kahve fincanı süt
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
Kreması:
- 2 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
Hazırlanışı:
Önceden krem şantimizi hazırlıyoruz ve buzdolabımıza koyuyoruz. Önceden krem şantiyi hazırlayınca şertleşiyor buzdolabında. Yumurta ve şekerleri, şekerler eriyene kadar yaklaşık 10 dak hızlı devirde mikserimizle çırpıyoruz. Süt ve yağı ilave ediyoruz. Un ve mısır nişastasıda ilave ediyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu ilave etmeden, hamurun kıvamına bakıyoruz, boza kıvamından daha akıcı olacak. Eğer kıvamı koyu gelirse süt ve yağ ilave edebiliriz. Kabartma tozunu 1 paket koymamaya dikkat edelim. Çünkü hamurun fazla kabarmaması gerekiyor. Vanilyayı da ekledikten sonra, tepsimize pişirme kağıdı serip, hamurumuzu yaydırıyoruz. Önceden ısıttığımız yaklaşık 180 derecelik fırınımızda 10-15 dak kadar pişiriyoruz. Aman dikkat başından ayrılıp bir yerlere gitmeyin. Çok çabuk pişiyor. Üzeri pembeleşince hemen mermerimizin üzerine alıp, hafif ılındıktan sonra pişirme kağıdımızla beraber bir güzel sarıyoruz. Soğumadan bu işlemi yaparsak, hem kırılmıyor hemde şeklini alıyor.
Kekimiz , şanti sürecek ılıklığa gelince, pişirme kağıdından sıyırıyoruz. Başlıyoruz içine şantiyi yedirmeye. Sonrasında istediğiniz meyvayı koyuyoruz. Benim tercihim muz. Bir güzel rulo haline getirdikten sonra, kenarlarını birazcık kesiyoruz ki kenarlarına kremamızı daha rahat sürebilelim. Üzerini de şanti ile kapattıktan sonra gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Ben önceleri sadece kakao serptim. Sonrasında meyva sosu kullandım. Artık sizin zevkiniz nasıl arzu ederse artık. Kek çok yumuşak oluyor. Övünmek gibi olmasın ama pastanelerde yediğimiz rulo pastalar gibi oluyor. Şimdiden afiyet olsun hepinize.
22 yorum:
Ben üzerine kako ekmemiştim ama her haliyle çok seviyorummm ımhh.Benimki yemişsinde tabağa tükürmüşsün gibi duruyordu ayol,seninki dimdik maşallah:)
Çok güzel görünüyor. Evet ben de ruloda çok başarılı değilim. Bir de böyle denemeliyim sanırım. Ellerine sağlık canım.:)
Biyom ya.. ıyyyk ya... alemsin kızım sen ya..:))
Pasta oldumu ben dayanamıyorum..:))
Çok da nefis görünüyor, ellerinize sağlık :))
Tarifinizi aldım bu hafta sonu mutlaka yapacağım...:))
kayınvalidenin (bilmeyenler için, halamın) izinden yürüyorsun valla süper...halamın pasta börek çörekleri de aynen pastanelerdeki gibi olur, hatırlıyorum. Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun...bak şimdi yarasın diycem babam gibi, ama bunlar yaramaz, ancak pıt pıt yağ olur.
benim tarifimde daha basit 3 yumurta -3 fincan un-3 fincan şeker .yanlız şekerle yumurtayı çok çırpıyorsun öyle kabarıyor içinede şekersiz krema(unla yapılan) sürüp üstüne krem şanti sürüyorsun.hadi karşılıklı bu tarifleri deneyelim:))bir dönem nerdeyse her hafta yapardım rulo şimdi bide senin tarifle yapayım nişastalı daha güzel olabilir.
http://gulgibiyim.blogcu.com/
Ellerine sağlık pasta süper görünüyor.
Biyom; çok hoşsun yaa.Dik tutmak için elden geleni yapıyoruz ama yaa :))
Fikriminincegülüm; bu tariften önce bende başarılı değildim anım. Şiddetle tavsiye ederim.
Ayçam; teşekkür ederim canım. Denedikten sonra yorumunu bekliyorum hayatım. Tekrar geçmişler olsun. Umarım iyisinizdir.
Açalyam;haklısın yaramasın hayatım ama, Mustafa hasta bu pastaya. Biter bitmez yenisini yap diyor yaa.:))
Figencim; esasında tarif senin anlattığın gibi. Ama ben tutturamadım bir türlü ben. İçine nişasta, yağ ve süt ekleyince daha bükülebilir hale geliyor keki. Eminim sende farkedeceksin yapınca. Şimdiden afiyet olsun canım.
Sevgili Gülgibiyim; bloğuma hoş geldin. Teşekkür ederim.
baldan tatlım, daha yeni rulo pasta saklama kabı geldi hediye ,eee tarifte hazır ,artık denemek için hiç bir sebep kalmamıştır...
teşekkürler...
çok leziz görünüyor ellerine sağlık..
oğluşun çok şanslı böyle bir annesi olduğu için =)
Baldan Tatlim,
Ellerine saglik, bend ecok seviyorum, seninki de muthis.
Sevgiler
Aaaaaaaaaaaaa
Kayınvaliden Açalya cadısının halası mıııııııııı?
Ciddi misiniz?
BilmeyenVeBilinceŞamşıranBiri
nişahtalısını hiç denemdim birde öyle deniyim bende fırından cıkar cımaz nemli bir mutfak beziyle rararım öyle kıvırırrım hiç kırılma birde bunun yumurtayıın sarını ayrı beyazını ayrı çırpıp karıştyırılan tarifi var oda çok güzel oluyor haht kesip boton pastada yapabişliyorsun ellerine sağlık
Sevgili baldan tatlı merhabalar.ellerinize sağlık afiyetle tüketin..Blog çok güzel..sevgiler..
ellerinize sağlık olukça başarılı olmuş pastanız.....
www.elimkolum.com
Sevgili Perili Köşküm. Şu aldığın Rulo Pasta saklama kabını bloğuna koyda bakayım nasıl bir şey. Valla bu pastayı hediye olarak götüremiyorum kimseye. Kabı yok çünkü.
Sevgili Esram; sağol canım. Teşekkür ederim.
Sevgili Aybikem; teşekkü ederim hayatım.
Sevgili Biyom; bilmiyormuydun? :)) Hatta ben Danta'ye işlemeli pike yaptımda onuda Açalya sayfasına koydu. Civcivli Baby Heeren yazıyor. Blog dünyasına girmeme sebepte Açalya.
Sevgili Daimamutfak; çok teşekkür ederim.
Sevgili Hatice ziyaretine en kısa sürede geleceğim, teşekkür ederim.
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Ben hiç denemedim ama annem birde bunun içine elma koyarak yaparak, elmalı kurabiyenin rulo pasta şekline benziyor o zaman :)
hemen yazdım canım tarifi, ellerine sağlık, afiyet olsun...
Ben de rulo pastayı çok severim.. Sizin gibi yaparken hep sorun yaşadım. Sizin yöntemi denemeli :)
Ellerinize sağlık
sevgiler.
www.misssgibi.com
Canım Kurban bayramını En İçten dileklerimle kutlarım , öpüyorum seni
İyi bayramlar :)
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun..
Sevdiklerinizle Ailenizle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi dileriz.
Ayca ve Tugce
canımcım bayramın mübarek olsun...
çok başarılı bir tarif olmuş ellerinize sağlık...
Yorum Gönder